A legtöbb híresség keményen megdolgozott azért, hogy bekerülhessen Hollywood körforgásába, és hosszú évekig vagy akár évtizedekig tartott, míg nevet szereztek maguknak a szakmában. Nos, a következőkben nem róluk lesz szó. Listánk szereplői nagy előnnyel indultak, ugyanis saját szüleik vezették be őket a filmipar rejtelmeibe. 

Jennifer Aniston

Hollywood egyik legkeresettebb színésznőjének volt kitől tanulnia, mindkét szülője a filmiparban dolgozott. Az apja, John Aniston még a hollywoodi Hírességek sétányán is kiérdemelt egy csillagot, aki a hírnevét az NBC Days of our Lives című, évtizedekig műsoron lévő szappanoperájában alapozta meg. Édesanyja, Nancy Dow szintén főleg televíziós filmekben, sorozatokban szerepelt. Azt talán kijelenthetjük, hogy Jennifer Aniston egyrészt ki tudott lépni szülei árnyékából, másrészt túl is szárnyalta sikereiket.

Nancy Dow és Jennifer Aniston édesapja, John oldalánForrás: Getty Images, AFP

Keira Knightley

A gyönyörű angol színésznőt is már gyerekkorában megfertőzte a filmek szeretete. Édesanyja, Sharman Macdonald drámaíróként, forgatókönyvíróként és színésznőként is tevékenykedett, de apja, Will Knightley is színészként kereste a kenyerét. Főleg tévésorozatokban és színházban játszott.

Keira Knightley családja körébenForrás: Getty Images

Drew Barrymore

Drew Barrymore gyerekszínészként kezdte karrierjét, drog- és alkoholproblémái miatt azonban már 14 évesen elvonóra ment. Függőségét édesanyjának "köszönhette", aki szinte csecsemőkorától kezdve magával hordta az éjszakai életbe. Barrymore édesanyja egyébként egy magyar származású színésznő, Ildikó Jaid Makó, édesapja pedig a szintén színész John Drew Barrymore. Egyébként Drew Barrymore felmenői valódi dinasztiát alkotnak: ükszülei, dédszülei és nagyszülei egyaránt sokat foglalkoztatott színészek voltak.

John Barrymore, Drew Barrymore és édesanyja, a magyar származású színésznő, Ildikó Jaid MakóForrás: AFP, Getty Images

Ben Stiller

A közkedvelt komikus apja, Jerry Stiller neve valószínűleg neked is ismerősen cseng, legutóbb például a Zoolander 2-ben volt látható. De édesanyja is a filmiparban dolgozott, Anne Meara színésznőként és forgatókönyvíróként is sikereket ért el, négyszer jelölték például Emmy-díjra.

Anne Meara, Jerry Stiller és fiúk, Ben StillerForrás: Getty Images

Mariska Hargitay

A közkedvelt, magyar származású Mariska Hargitayt legtöbben az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály című sorozatban megformált Olivia Benson detektívként ismerik. Mariska édesanyja Jayne Mansfield színésznő, az 1950-es évek egyik híres szexszimbóluma volt. Édesapja is a show-bizniszben tevékenykedett, a magyar születésű Mickey Hargitay egykor a Mr. Universe címet is elnyerte.

Mariska Hargitay és szülei, Mickey Hargitay és Jayne MansfieldForrás: Origo