Alig telt el három hónap az évből, és mi már azt is tudjuk, milyen színeket fogsz imádni 2018-ban. Bizony, ideje felocsúdni a greenery, azaz lombzöld okozta meglepetésből, és megismerkedni a jövő évi trendszínekkel.

Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet ügyvezető igazgatója egy múlt heti interjúban mesélt arról, milyen szín- és dizájntrendek várhatók a jövő évben. 

"Tudjuk, hogy a fémes színek örök klasszikusok, jövőre azonban ezeknek a színeknek a semlegesebb árnyalatai fognak hódítani" - mondta Eiseman majd azt is hozzátette, hogy a pasztell színek helyét pedig az élénk, harsány árnyalatok veszik majd át. "A modern, felpörgött intenzív életünkhöz az intenzív színek illenek" - magyarázta.

Eisman az interjúban azokról az árnyalatokra jellemző fantázianevekkel ellátott színpalettákról is beszélt, amelyekkel a jövő évre készülnek. Ezekből mi most ötöt be is mutatunk.

Leleményes

Ezt a palettát komplementer színek alkotják, mint a kék és a narancs. A ellentétes árnyalatok kombinálásával olyan izgalmas elegyek jönnek létre, amiken minden embernek megakad a szeme.

Forrás: behr.com

Játékos

Gondolj csak a moziból jól ismert Minyonokra: mókás, vidám kis világossárga lények. Nos, Eisman szerint ezen a palettán olyan élettel teli árnyalatok kapnak helyet, amelyek mosolyt csalnak az emberek arcára.

Forrás: behr.com

Diszkrét

Nevezhetjük a Játékos alteregójának is. Ehhez a palettához a finom, könnyed árnyalatok tartoznak, mint a bodza vagy a halvány rózsaszín.

Forrás: behr.com

Bonyolult

Ez a paletta a már fentebb említett semleges fémes színeket foglalja magában, amiket a drámai hatás érdekében kénsárgával és élénkvörössel emelnek ki.

Forrás: behr.com

Intenzív

Egy eklektikus keveréke azoknak a színeknek, amelyek az erőt és a hatalmat szimbolizálják, megspékelve feketével és arannyal. 

Forrás: Thinkstock