A veronai tragédia után a gyászoló szülőknek nincsen nyugtuk, ismeretlenektől kapnak vérlázító üzeneteket. Halálosan meg is fenyegették őket, és nem tudnak tenni semmit.

Nem tudták, és nem is tudják feldolgozni a veronai tragédiát a gyászoló szülők, ugyanis nincs nyugtuk. Egy vagy több ismeretlen üzenetekben zaklatja a szülőket, álprofilokról küldözgetik a vérlázító üzeneteiket. Sokan úgy gondolják, hogy a nyílt levelük miatt kapnak ilyen üzeneteket. Ezt azután írták, hogy kiderült, a busz egyik sofőrje alvászavarban szenvedett.

Nincs nyugtuk a szülőknekForrás: AFP/Handout

"Az ismeretlen, álprofilról küldött üzenetek bántó, olykor halálos fenyegetések. Többen kaptunk ilyen szörnyűséget: úgy beszélnek a balesetben elhunyt gyerekekről, mintha megérdemelték volna a »pokol tüzét«" – mondta a Blikknek az egyik érintett szülő. A zaklatott anyák és apák azt is elmondták, rendszeresen közli emellett az ismeretlen, hogy hány napjuk van még hátra. "Teszi ezt úgy, hogy közben mindenféle szitokszóval illeti a baleset áldozatait. Az üzenetek mindig másik Facebook-profilról érkeznek, így szinte lehetetlen letiltani az illetőt" – mondta egy érintett. Válaszolni nem tudnak az üzenetekre, mert a zaklató küldés után letiltja a felhasználókat. Többen a rendőrséghez fordultak a fenyegetés miatt, és megtették a szükséges feljelentést.