Tom Cruise azóta nem foglalkozik a gyermekével, mióta elvált Katie Holmestól. Három éve egyáltalán nem látta Surit, és öt éve nem töltöttek együtt egyetlen ünnepet sem.

A 11 éves Suri évek óta úgy nevelkedik, mintha nem lenne apukája. Katie Holmes öt évvel ezelőtt váratlanul adta be a válókeresetet, a szülők szétválása után fokozatosan romlott a kapcsolat a kislány és híres apukája, Tom Cruise között, egészen addig, míg nem volt már köztük semmilyen kapcsolat. 

Suri nagyon pici volt, amikor Tom Cruise utoljára megölelteForrás: AFP/Mehdi Taamallah/Mehdi Taamallah

A családhoz közel álló források szerint az Oscar-díjas színész már legalább három éve nem látta a saját gyerekét, és öt éve egyetlen ünnepen sem voltak együtt. Se hálaadás, se karácsony, se szülinap.  Tom Cruise egyszer sem vette a fáradságot, hogy meglátogassa gyermekét, ennek oka pedig a szcientológia – írja a Life & Style. Azt állítják a közeli ismerősök, hogy a vallás szerint nem ápolhatnak kapcsolatot olyan tagokkal, akik elhagyták a templomot, ezért nem kereste Tom Cruise sem a gyermekét az elmúlt években, de ezen változtatni akar. Tom újra vissza akar térni Suri életébe, mert a család ismét kulcsfontosságú lett számára,  főleg, mióta meghalt az anyukája" – mondta egy bennfentes, utalva arra, hogy Tom Cruise látásmódja megváltozott februárban, amikor végleg el kellett búcsúznia szeretett édesanyjától