Hol van már a csodálatos Mary Poppins, A muzsika hangja szeretetre méltó Mariája, vagy éppen a kissé ijesztő külsejű, de annál melegszívűbb Nanny McPhee? A filmbéli jóságos, megbízható dadusoknak úgy tűnik leáldozott, helyüket pedig számító, pénzéhes kígyók vették át – legalábbis nagyjából ezt gondolhatják Hollywood sztáranyukái, akiknek az utóbbi években igencsak meggyűlt a bajuk gyerkőceik felvigyázóival. 

2015 a nagy dadusgate éve volt, két híresség is, név szerint Ben Affleck és Gavin Rossdale döntött úgy, hogy „öregecske” feleségét egy fiatalabb, hamvasabb kiadásra cseréli. Egészen pontosan nem abban az évben döntöttek a félrelépés mellett, hiszen a hírek szerint mindketten hosszú hónapok, vagy akár évek óta keresték és találták meg a boldogságot a családi dadus szerető karjaiban. A sors fintora volt, hogy mindkét megcsalt feleség Jennifer Garner és Gwen Stefani is 2015-ben leplezte le a csalfa férjeket. 

Ben Affleck és Gavin Rossdale is összeszűrte a levet a gyerekek dadusávalForrás: Getty Images, Northfoto

Mindkét eset sokkolta a közvéleményt, és kiverte a rajongóknál a biztosítékot, pedig hát egyáltalán nem egyedi a történetük. Hollywood az elmúlt évtizedekben számos dadusügyet kitermelt már magából, gondoljunk csak Ethan Hawke és Uma Thurman, Jude Law és Sadie Frost, valamint Robin Williams és első felesége, Valerie Velardi esetére. Ezek az egykori sztárpárok anno mind azért váltak el, mert a gyerekek dadusai egy idő után túlságosan is jó viszonyba kerültek apucival.

A 2015-ös botrányok után egyébként úgy tűnt, észbe kaptak a sztáranyukák, rájöttek ugyanis, hogy nem feltétlenül jó ötlet, ha gyerekeikre huszonéves, dögös gyerekcsőszök vigyáznak. A Hollywood Report akkori cikke szerint általános elvárás lett, hogy a dadus legyen 35 évnél idősebb. Úgy gondolják ugyanis, hogy egy 35 év feletti dadus már nem olyan vonzó egy férj számára,  

...hiszen már öreg. 

De, még ha a tini dadusokkal a sztármamik meg is próbálják felvenni a harcot, ezzel azért még korántsem biztosították be magukat és családjukat. A dögös dadusok mellett ugyanis nem szabad megfeledkezni a pletykás, pénzért bármit kikotyogó nem túl megbízható gyerekcsőszökről sem. A következőkben róluk lesz szó, vagyis pontosabban azokról az információkról, amiket az utóbbi években jó pénzért kikotyogtak a bulvársajtónak. 

Jude Law és Sadie Frost, illetve Ethan Hawke és Uma Thurman is „dadusügy” miatt váltak elForrás: Getty Images

Szőkék kizárva 

Jessica Simpson kicsit fura feltételt támaszt gyerekei dadusaival szemben: úgy döntött, hogy az ő házába bizony egyetlen szőke gyerekcsősz sem teheti be a lábát. 

A pletykás korábbi alkalmazottak szerint ezt a szabályt az énekesnő azért hozta, mert férje, Eric Johnson rajong a szőke nőkért, Simpson pedig így akarja elérni, hogy családi házukban ő legyen az egyetlen vonzó szőkeség, és a férje véletlenül se essen kísértésbe. Az énekesnő furcsa döntése igazság szerint valahol mérhetetlenül szomorú, és sokat elmond a felek között fennálló bizalomról. 

Dadusok maskarában 

Szegény Gwen Stefanit nem kímélik a dadák. Nem elég, hogy a hírhedt dögös gyerekcsősz lecsapta a kezéről a férjét, egy másik a bulvárlapoknak tálalt ki az énekesnő elvárásairól. Ez a bizonyos pletykás gyerekcsősz egy férfi volt, aki arról számolt be, hogy folyamatosan magánál kellett hordania különféle szuperhősjelmezeket, hogy amikor csak a gyerkőcök akarták, ő beöltözzön, és Supermanként vagy éppen Pókemberként parádézzon előttük. 

Gwen Stefanit nem kímélik a dadák, legutóbbi gyerekcsősze bulvárlapoknak tálalt ki az énekesnő elvárásairólForrás: Getty Images

Se puszi, se ölelés 

A gyönyörű Halle Berry nem szerette volna, hogy gyerekei túlságosan is közel kerüljenek gondozóikhoz, ezért a pletykák szerint megtiltotta, hogy azok megpuszilják vagy megöleljék a kis Nahlát vagy Maceót. Egyrészről érthető lehet a színésznő azon félelme, hogy ha túlságosan összemelegednek, akkor egy idő után csemetéi jobban ragaszkodnak majd a a dadushoz, mint saját anyjukhoz, másrészről viszont meglehetősen kegyetlen is ez szabály. Hiszen nem engedi a saját gyerekeinek, hogy kifejezzék szeretetüket a felé az ember felé, akivel gyakran a nap 24 óráját együtt töltik. 

Kötelező diéta 

Sütizgetünk? Ropizgatunk? Nassolgatunk? Ha Gwyneth Paltrow-nak dolgozol, jobb lesz, ha elhagyod az ilyen egészségtelen szokásokat. A színésznő eddig is híres volt diétáiról és néha veszélyesnek tűnő méregtelenítési tanácsairól, azt azonban álmainkban sem gondoltuk, hogy a saját szokásait az alkalmazottainak is kötelezővé teszi. Egy korábbi dadusa elmesélte, hogy nem csak arról kapott egy hosszú listát, mit adhat és mit nem a gyerekeknek, de a színésznő azt is megszabta, hogy ő maga mit ehet. Így hát az egykori dada számára tiltólistás volt egyebek között az alkohol, a kávé, a gabona, a tejtermékek és a cukor is. 

Ha Gwyneth Paltrow-nak dolgozol, jobb lesz, ha elhagyod az egészségtelen szokásokatForrás: giphy.com

„Szép álmokat!” helyett „Gyönyörű vagy!” 

Mariah Carey, úgy tűnik, nemcsak a színpadon viselkedik dívaként, hanem otthonában, a saját gyerekeivel is. Az énekesnő egy korábbi dadája egy meglehetősen bizarr rituálét mesélt el: Mariah ikreinek Moroccannek és Monroe-nak minden este lefekvés előtt anyjuk szépségét kell dicsérniük. Oké, hogy Carey kicsit önbizalomhiányos, és szüksége van a pozitív megerősítésre, de erre pont az ötéves gyerekeit kell használnia?