Míg néhány évtizeddel ezelőtt Jane Fonda aprócska keblei számítottak az átlagosnak, addig ma már Kim Kardashian méretei azok, amikkel a legtöbb nő büszkélkedhet - ezt állítja legalábbis egy fehérneműket gyártó cég, szerintük ugyanis 3 mérettel nőtt az átlagos kebel 50 év alatt.

Az elmúlt 50 évben nemcsak az ideális nő képe változott folyamatosan, hanem a hölgyek teste is! Az egyik fehérneműket gyártó cég kutatása szerint a mellméret is hatalmas átalakuláson esett át, a férfiak örömére nagyobb lett az átlagos kebel. A '60-as években még a 75B-s melltartóból fogyott a legtöbb, ma a 80D-set keresik inkább.

Ez azt jelenti, hogy a '60-as években a legtöbb nő olyan dekoltázzsal szaladgáltak az utcán, mint Jane Fonda.

Egykor Jane Fonda apró keblei voltak az átlagosakForrás: NORTHFOTO/Chris Delmas / Visual Press Agency

A '70-es évekre ez megváltozott, akkor már Barbara Streisand keblei számítottak átlagos méretnek.

Barbra StreisandForrás: RIA Novosti/©2008 RIA Novosti, all rights reserved/Ria Novosti

Ma pedig a legtöbb nő Kim Kardashianéval egyező mérettel rendelkezik.

Ma Kim Kardashian mellei az étlagosakForrás: Angela Weiss / AFP

Ezért azonban nem a szilikon, vagy a fogamzásgátlók a felelősek, a Borsnak nyilatkozó nőgyógyász szerint a minőségibb táplálkozás miatt magasabbak is lettek az emberek, ezzel együtt a mellméret is nőtt. "Sokan gondolhatják, hogy a fogamzásgátlók elterjedése a felelős, de ennek semmi alapja. Megfigyelték, hogy az egyre jobb és minőségibb táplálkozás miatt mind a nők, mind a férfiak magasabbak lettek, egy nemzedék alatt akár 5-6 centiméter is lehet az eltérés" - mondta dr. Hadnagy János.