A legújabb cipőtrend érdekes meglepetéseket hozott. Habár nem számít abszolút újdonságnak a felemás cipők viselése, hiszen az elmúlt években feltűntek egyszer-egyszer a vörös szőnyegen, most viszont újra nagy keletje lehet az extravagáns hóbortnak. 

Naná, hogy ezt a trendet is Carrie Bradshaw viselte elsők között. A Los Angelesben forgatott részek egyikében viselte a Szex és New York sztárja a felemás cipőket.

Forrás: HBO

 

A stylist
A Szex és New York stylistja Patricia Field volt. Neki köszönhetjük a híressé vált tütüt a főcímben, a Carrie nyakláncot, a Manolokat és persze a felemás cipőt is.

A következő években, feltételezésünk szerint a celebek nem direkt felemásra gyártott cipőket hordtak, hanem két pár különböző színű cipőből állították össze a felemás összhatást. Így tett 2008-ban Joss Stone és 2010-ben Pixie Lott is. Végül a feltűnő és bohó stílusáról ismert Helena Bonham Carter vállalta be először a vörös szőnyegen, ráadásul nem is akárhol, hanem a 2011-es Golden Globe-gálán. 

Helena Bonham Carter a Golden-Globe gálán 2011-benForrás: AFP

Az egykori Spice Girls-tag, Mel B 4 évvel később sportcipőből villantott felemás darabokat, és itt már nem is egyértelmű, hogy direkt lett így legyártva, vagy az exénekesnő kreativitása alkotta meg ezt a keverék outfitet.

Forrás: Northfoto,AFP
A legrémesebb cipők, amiket valaha láttunk
A sztárok bizony gyakran esnek túlzásba. Nem is csoda, hiszen sokan keresik a feltűnést, és szeretnek egy kicsit különcök lenni. Ebből pedig néha borzalmas dolgok sülnek ki. Nézzük az elmúlt idők legdurvább celebcipőit.

Naomie Harris és Amal Clooney a felemás trend egy ízlésesebb módját prezentálták, amikor nem arról van szó, hogy az egyik cipő ilyen, a másik olyan színű, hanem valamilyen módon mégis összekapcsolódnak a darabok.

Naomie Harris (balra) és Amal Clooney (jobbra)Forrás: Northfoto

A 2017-es tavaszi-nyári divathéten viszont újra megjelentek a felemás darabok, a Celine bemutatóján több modell is ilyen cipőben vonult a kifutón.

Celine bemutatóForrás: AFP

Ha már a kifutón ott van, akkor persze a fashionisták és a bloggerek is lecsapnak rá, azt viszont még kíváncsian várjuk, hogy ki lesz az, aki újfent bevállalja a vörös szőnyegen. 

Forrás: Northfoto

 

Forrás: AFP
Cipőmánia az ókortól napjainkig
Manapság a nőiesség egyik meghatározó alapdarabja a szép cipő. De honnan indult a cipőmánia, és miért alakult ki ez a divathóbort? Ideje visszatekinteni 10 ezer évvel ezelőttre!