Ha szeplős az arcod, akkor ne rejtegesd! Most ráadásul nemzetközi szépségtrend lett, láthattuk az idei párizsi divathéten is, hogy a smink központi elemévé vált a szépségpöttyök kiemelése.

A szeplő most olyannyira vonzó, hogy a kozmetikai cégek kifejezetten szeplők kialakítására, különböző árnyalatú ceruzákat dobtak piacra, hogy akinek nincs, az is tudjon festeni magának. A szeplő az új egyedi kód, hisz minden embernél más színű, formájú, de egy biztos: ártatlanul szexi, kislányosan bájos. Így érdemes még inkább kihangsúlyozni szépségpöttyeidet. 

A szeplő most olyannyira vonzó, hogy a kozmetikai cégek kifejezetten szeplők kialakítására különböző árnyalatú ceruzákat dobtak piacraForrás: AFP

A körültekintő, bőrtípusnak megfelelő arctisztítás, hidratálás után vékony rétegben, kifejezetten az arcra való fényvédővel kend be az arcodat. A szeplős emberek általában világos bőrűek, gyorsabban megpirulnak a napon, ezért magas fényvédővel kell védeniük a bőrüket. Még a smink alatt is, hogy fesztelenül érezzék magukat.

Ahhoz, hogy kiemeld vonzó szépségpöttyeidet, kerüld a vastag alapozókat, inkább válaszd a színezett hidratálókrémeket: a BB vagy CC krémeket. Egységesen vidd fel az arcodra, a legideálisabb, ha kézzel masszírozod a bőrödbe. Ezután finoman púderezd le a T-zónát. Orcáid kiemelésére használj bronzosítót, így a legtermészetesebben tudod hangsúlyozni a szeplőidet, valamint egészségtől ragyogó, napbarnítottabb lesz az arcod.

Hogy kiemeld vonzó szépségpöttyeidet, kerüld a vastag alapozókat!Forrás: Getty Images

A szemkiemeléshez, a természetes hatás fokozására, földszíneket használj. Szempilláidat a végén barna szempillaspirállal fesd ki. Ajkad frissességéhez jó választás egy áttetsző szájfény. Ragyogj természetesen!