Habár szerintünk a szendvicsre nem lehet ráunni, ha igazán finom kenyérből és szuper krémekkel készítjük el, de ha mégis eleged lenne belőle, akkor változtass a formán.

Valójában a szendvicset helyettesítő tortillának kevés köze van a valódi tortillához, mégis megéri kipróbálni, ha éppen unnád az összes eddig bevált reggelit. Ebben az esetben kevésbé van szó az új alapanyagokkal, új ízekkel való kísérletezésről, inkább az a lényeg, hogy egy új formában tálaljunk, hiszen néha ennyi is elég ahhoz, hogy megkívánjunk egy ételt. 

Ha nem szeretnél otthon tésztát dagasztani, akkor vegyél a boltban tortillalapot, akár teljes kiőrlésű változatban. Amire még szükségünk lesz, az néhány salátalevél, mozarella sajt, krémsajt, vagy tejföllel kikevert fetasajt, szárított paradicsom, húsevőknek vékonyra szeletelt sonka. Igazából bátran játszhatsz a kedvenc alapanyagaiddal!

Megéri kipróbálni, ha éppen unnád az összes eddig bevált reggelitForrás: Thinkstock

A krémsajtot vagy egy kevés tejföllel kikevert fetát először egy késsel vékonyan kenj el a tortillalapon. Erre jöhet rá a saláta, két-három nagyobb levél elég is hozzá, vagy amennyi szépen beteríti a lapot. Ez persze attól is függ, hogy a kisebb, vagy a nagyobb méretű tortillát vásároltad-e. Arra figyelj még, hogy a saláta vastagabb részét vágd ki, mert az nehezíti majd a feltekerést. A salátára rétegezd a sonkát, arra a mozarellát, ezeket mind úgy, hogy az egész lapot beterítsék. A szárított paradicsomot viszont egy sorban rakd le a lap közepén, abból ennyi elég a tekercsekbe. 

Azért arra figyelj, hogy sokkal több alapanyagot ne tegyél bele, mert nehéz lesz szorosan feltekerni a tortillákat. Ezt egyébként úgy a legjobb csinálni, ha ketten vagytok a konyhában, mert ha sikerült szorosan feltekerni, akkor jöhetnek a nagyjából 5 cm-es tekercsek. Ha viszont levágsz egy darabot, akkor azt máris meg kell tűzni fogpiszkálóval, hogy ne essen szét. Ehhez a művelethez jön jól egy második személy. Így te vágod, ő pedig tűzi a mutatós tekercseket, amiben szépen látszik majd az alapanyagok rétegződése.