Ha már unod a szendvicset, tekerj egy tortillát

Forrás: Thinkstock -
recept szendvics tortilla
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Habár szerintünk a szendvicsre nem lehet ráunni, ha igazán finom kenyérből és szuper krémekkel készítjük el, de ha mégis eleged lenne belőle, akkor változtass a formán.

Valójában a szendvicset helyettesítő tortillának kevés köze van a valódi tortillához, mégis megéri kipróbálni, ha éppen unnád az összes eddig bevált reggelit. Ebben az esetben kevésbé van szó az új alapanyagokkal, új ízekkel való kísérletezésről, inkább az a lényeg, hogy egy új formában tálaljunk, hiszen néha ennyi is elég ahhoz, hogy megkívánjunk egy ételt.

Ha nem szeretnél otthon tésztát dagasztani, akkor vegyél a boltban tortillalapot, akár teljes kiőrlésű változatban. Amire még szükségünk lesz, az néhány salátalevél, mozarella sajt, krémsajt, vagy tejföllel kikevert fetasajt, szárított paradicsom, húsevőknek vékonyra szeletelt sonka. Igazából bátran játszhatsz a kedvenc alapanyagaiddal!

Megéri kipróbálni, ha éppen unnád az összes eddig bevált reggelit Forrás: Thinkstock

A krémsajtot vagy egy kevés tejföllel kikevert fetát először egy késsel vékonyan kenj el a tortillalapon. Erre jöhet rá a saláta, két-három nagyobb levél elég is hozzá, vagy amennyi szépen beteríti a lapot. Ez persze attól is függ, hogy a kisebb, vagy a nagyobb méretű tortillát vásároltad-e. Arra figyelj még, hogy a saláta vastagabb részét vágd ki, mert az nehezíti majd a feltekerést. A salátára rétegezd a sonkát, arra a mozarellát, ezeket mind úgy, hogy az egész lapot beterítsék. A szárított paradicsomot viszont egy sorban rakd le a lap közepén, abból ennyi elég a tekercsekbe.

Azért arra figyelj, hogy sokkal több alapanyagot ne tegyél bele, mert nehéz lesz szorosan feltekerni a tortillákat. Ezt egyébként úgy a legjobb csinálni, ha ketten vagytok a konyhában, mert ha sikerült szorosan feltekerni, akkor jöhetnek a nagyjából 5 cm-es tekercsek. Ha viszont levágsz egy darabot, akkor azt máris meg kell tűzni fogpiszkálóval, hogy ne essen szét. Ehhez a művelethez jön jól egy második személy. Így te vágod, ő pedig tűzi a mutatós tekercseket, amiben szépen látszik majd az alapanyagok rétegződése.

A legfurcsább tanácsok diétázóknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170505-furcsa-tanacsok-dietazoknak.htmlAki fogyni akar, mindent bevet, hogy elérje a célját. Remélhetőleg persze mindezt csak a józan ész határain belül teszi. Hogy a következő tanácsok hova tartoznak, azt nehéz lenne eldönteni, mindenesetre ártani nem árthatunk velük. Ez Zsír!--Sportoló állatok - Elképesztő videók!http://www.life.hu/ez-zsir/20170505-sportolo-allatok.htmlMíg egyes házi kedvencek a lustaságtól szenvednek, mások igazi sportőrültek. Legyen szó gördeszkáról, kosárlabdáról, rúdtáncról, még a gazdijukat is lepipálják! Ez Zsír!--Így készül az egészséges csokis kekszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170503-egeszseges-recept-a-szuper-finom-csokis-keksz.htmlNagy hiba lenne lemondani az édes falatokról a diéta alatt, hiszen nassolni mindenki imád, ráadásul ezúttal meg is tehetjük lelkiismeret-furdalás nélkül. Csak az alapanyagokat kell megfelelően összeválogatni! Mutatjuk kedvenc csokiskeksz-receptünket! Ez Zsír!ThinkstockA világ 5 legdrágább ételehttp://www.life.hu/ez-zsir/20170502-a-vilag-5-legdragabb-etele-kepeken.htmlHa te is azok közé tartozol, akik hetente egyszer, valamelyik hétvégi napon engedik meg maguknak, hogy beüljenek egy étterembe enni, akkor ezek az árak most durván sokkolni fognak. Íme, a világ öt legdrágább étele! Ez Zsír!OrigoKilábalt a depresszióból, már a saját életmódváltó programját oktatja a magyar fitneszedzőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170502-interju-simon-alexandra-fitnessjunkie-edzovel.htmlDepresszióval és pánikbetegséggel küzdött, ráadásul 45 kilósan nem volt megelégedve a testével Simon Alexandra. Amikor édesanyja javaslatára elment egy zumbaórára, hatalmasat fordult az élete. Ma már a legtöbben Fitness Junkie-ként ismerik őt, aki életmódváltó programjával rengeteg nőnek segített pozitív irányba változni, egészségessé válni. Alexandra célja, hogy jobbá tegye az emberek életét. Ez Zsír!OrigoSikertörténet: 50 kilót adott le életmódváltással Anitahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170418-sikertortenet-interju-szivos-anitaval.htmlSzívós Anita nagyon korán, 14 éves korában vágott bele az életmódváltásba. Ekkor ugyanis már 105 kiló volt, és nagyon rosszul érezte magát a bőrében. A komoly elhatározás, az akaraterő és a kitartás viszont meghozta gyümölcsét. Szépen lassan 50 kilót adott le Anita, aki másokat szeretne motiválni a történetével. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.