Megszökik, eltűnik. Ettől a két dologtól minden szülő retteg. A gyerekek még nem képesek felmérni egy-egy tettük súlyát és cselekedeteik kockázatát. Így történhet meg, hogy olyanra adják a fejüket, ami felnőtt szemmel nézve meggondolatlan, veszélyes lehet. Vajon mire gondolt a 6 éves kisfiú, amikor a reptérre ment a szülei nélkül, vagy épp az a tinédzser lány, aki egy tengeralattjáróra szökött fel? Korábban már írtunk olyan eltűnt gyermekről, aki a mai napig nem került elő. Ám ezek az esetek mások.

Fagypont alatt a repülőn

A 15 éves Yahya Abdi csodával határos módon élte túl a repülőutat a Hawaiian Airlines járatán. A fiú a San José-i Mineta reptér kerítésén átmászva tudott felszökni a Kaliforniából Hawaiiba tartó gépre. A Boeing 767 hátsó bal oldali kerekén kapaszkodott fel a repülőre.  Abdi hamar elvesztette az eszméletét, amikor a gép 11 000 méterre emelkedett, a keréknél pedig mínusz 40-50 °C lett. 

A 15 éves Yahya a repülőgép bal oldali kerekén utazottForrás: Thinkstock

Öt óra múlva a repülőgép leszállt, a fiú visszanyerte az eszméletét, és lemászott a repülőről. A földi személyzet hamar észrevette, majd értesítette a hatóságokat. A fiú elmesélte, hogy anyját szerette volna megkeresni, akit mindeddig halottnak hitt. Az FBI hitetlenkedve hallgatta Adbi történetét, végül átadták a helyi gyermekvédelmi szolgálatnak. Megvizsgálták, és teljesen egészségesnek találták. 

Elcserélt gyerekek

Tavaly egy anyuka a szülők egyik rémálmát élte át, amikor a JFK repülőtéren a sajátja helyett egy másik gyereket adtak át neki. "Ez nem az én gyermekem!"  Maribel Martinez (38) New Yorkban várta a fiát, Andyt, aki a Dominikai Köztársaságból tartott hazafelé. Az átszállásnál azonban kavarodás történt, és helyette egy másik gyereket ültettek az oda tartó repülőre – nála volt ugyanis Andy útlevele. Három idegőrlő óra után végül megtalálták Andyt, aki Bostonban kötött ki. Maribel 100 dollárt fizetett azért, hogy fiát a JetBlue egyik munkatársa a megfelelő gépre kísérje, így még érthetetlenebb számára, ami történt. A kisfiúk visszakerültek a szüleikhez, így az eset szerencsés véget ért.

Mirabel Martinez és AndyForrás: Facebook/Mirabel Martinez
Forrás: The Jeremy Nicholl Archive
Gyerekek, akiket állatok neveltek
Emlékszel Mauglira, A dzsungel könyve című történet főszereplőjére, akit farkasok neveltek fel? Vagy Tarzan figurájára, aki az afrikai dzsungelben élő emberszabású majmok gondoskodásának köszönheti életét? Hihetetlennek tűnő történetekkel vadonban nevelkedett gyerekekről nem csak a mesékben találkozhatsz – jöjjenek a való élet Tarzanjai és Mauglijai.

Love Story újratöltve

Egy szerelmes pár Hannoverben úgy döntött, összeházasodnak, és ezt egybekötik egy csodálatos nászúttal. Eddig ez egy mindennapos történet, ám nem egy 6 és egy 5 éves gyermek esetében. Mika és Anna-Belle titokban tervezték el az álomszerű utazásukat, Afrikába szerettek volna menni. Még esküvői tanúról is gondoskodtak, Mika 7 éves testvérének személyében. Hárman indultak el hajnalban – amikor a szülők még aludtak –, és egy kilométert gyalogoltak a villamosmegállóig, amivel a vasútállomásra mentek. Csomagjukban nyári ruhák, napszemüvegek, karúszók és játékok voltak. Mielőtt azonban felszállhattak volna a reptérre tartó expresszre, egy állomásőrnek gyanút keltett a három kisgyermek, és hívta a rendőrséget. 

Átszelni az óceánt  

A 17 éves Barbara McVay 1966-ban Angliába akart menni. Apját szerette volna meglátogatni, aki az Egyesült Királyság légierejénél szolgált. Ezenfelül, volt egy másik, sokkal inkább tinédzserlányra jellemző oka is:  "Szeretem az angol fiúkat" – mondta később Barbara a The Sarasota Journal újságnak. A fő probléma az volt, hogy a lány Baltimore-ban élt. Ez azonban nem késztette meghátrálásra, azt tette, amit abszolút logikusnak érzett tinédzserként, felszökött egy brit tengeralattjáróra.

A 17 éves Barbara felszökött egy brit tengeralattjáróraForrás: Thinkstock

Az 1600 tonnás Walrus épp Baltimore kikötőjében horgonyzott, Barbara észrevétlenül felment a fedélzetére, és elbújt. A tengeralattjáró már négy órája a nyílt vízen volt, amikor Barbara előbújt a búvóhelyéről, mert rosszul lett a szén-monoxidtól. A személyzet tagjai azt mondták, ha tovább ott marad, akár meg is fulladhatott volna. A lány jelenlétét döbbenten fogadták a matrózok, és egyből visszafordultak, hogy visszavigyék Barbarát Baltimore-ba.