Gyerekek, akik egyedül utaztak - Elképesztő és megdöbbentő történetek

Forrás: Thinkstock -
repülő gyerekek utazás elképesztő történetek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megszökik, eltűnik. Ettől a két dologtól minden szülő retteg. A gyerekek még nem képesek felmérni egy-egy tettük súlyát és cselekedeteik kockázatát. Így történhet meg, hogy olyanra adják a fejüket, ami felnőtt szemmel nézve meggondolatlan, veszélyes lehet. Vajon mire gondolt a 6 éves kisfiú, amikor a reptérre ment a szülei nélkül, vagy épp az a tinédzser lány, aki egy tengeralattjáróra szökött fel? Korábban már írtunk olyan eltűnt gyermekről, aki a mai napig nem került elő. Ám ezek az esetek mások.

Fagypont alatt a repülőn

A 15 éves Yahya Abdi csodával határos módon élte túl a repülőutat a Hawaiian Airlines járatán. A fiú a San José-i Mineta reptér kerítésén átmászva tudott felszökni a Kaliforniából Hawaiiba tartó gépre. A Boeing 767 hátsó bal oldali kerekén kapaszkodott fel a repülőre.

Abdi hamar elvesztette az eszméletét, amikor a gép 11 000 méterre emelkedett, a keréknél pedig mínusz 40-50 °C lett.

A 15 éves Yahya a repülőgép bal oldali kerekén utazott Forrás: Thinkstock

Öt óra múlva a repülőgép leszállt, a fiú visszanyerte az eszméletét, és lemászott a repülőről. A földi személyzet hamar észrevette, majd értesítette a hatóságokat. A fiú elmesélte, hogy anyját szerette volna megkeresni, akit mindeddig halottnak hitt. Az FBI hitetlenkedve hallgatta Adbi történetét, végül átadták a helyi gyermekvédelmi szolgálatnak. Megvizsgálták, és teljesen egészségesnek találták.

Elcserélt gyerekek

Mirabel Martinez és Andy Forrás: Facebook/Mirabel Martinez

Gyerekek, akiket állatok neveltek

Emlékszel Mauglira, A dzsungel könyve című történet főszereplőjére, akit farkasok neveltek fel? Vagy Tarzan figurájára, aki az afrikai dzsungelben élő emberszabású majmok gondoskodásának köszönheti életét? Hihetetlennek tűnő történetekkel vadonban nevelkedett gyerekekről nem csak a mesékben találkozhatsz – jöjjenek a való élet Tarzanjai és Mauglijai.

Love Story újratöltve

Egy szerelmes pár Hannoverben úgy döntött, összeházasodnak, és ezt egybekötik egy csodálatos nászúttal. Eddig ez egy mindennapos történet, ám nem egy 6 és egy 5 éves gyermek esetében. Mika és Anna-Belle titokban tervezték el az álomszerű utazásukat, Afrikába szerettek volna menni. Még esküvői tanúról is gondoskodtak, Mika 7 éves testvérének személyében. Hárman indultak el hajnalban – amikor a szülők még aludtak –, és egy kilométert gyalogoltak a villamosmegállóig, amivel a vasútállomásra mentek. Csomagjukban nyári ruhák, napszemüvegek, karúszók és játékok voltak. Mielőtt azonban felszállhattak volna a reptérre tartó expresszre, egy állomásőrnek gyanút keltett a három kisgyermek, és hívta a rendőrséget.

Átszelni az óceánt

A 17 éves Barbara felszökött egy brit tengeralattjáróra Forrás: Thinkstock

Az 1600 tonnás Walrus épp Baltimore kikötőjében horgonyzott, Barbara észrevétlenül felment a fedélzetére, és elbújt. A tengeralattjáró már négy órája a nyílt vízen volt, amikor Barbara előbújt a búvóhelyéről, mert rosszul lett a szén-monoxidtól. A személyzet tagjai azt mondták, ha tovább ott marad, akár meg is fulladhatott volna. A lány jelenlétét döbbenten fogadták a matrózok, és egyből visszafordultak, hogy visszavigyék Barbarát Baltimore-ba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.