Ha valaki nem az átlagos 36-38-as méretnek megfelelő testalkatot képviseli, akkor a társadalom felől érkező megszorításoknak kell megfelelnie a divat terén is. Például a miniszoknya is olyan viselet, amit leginkább egy magas, vékony lányon tudunk elképzelni. Ezzel a diszkriminációval akarnak leszámolni azok a hétköznapi lányok, akik igenis megmutatták, hogy a miniszoknya mindenkié, aki tudja viselni.

  • Nicole Edelen néhány évvel ezelőtt még maga sem gondolta volna, hogy valamikor miniszoknyát fog viselni: "Rengeteget kellett dolgoznom az önbecsülésemen, hogy szembe merjek menni az általános megítélésekkel."
Nicole EdelenForrás: Instagram/curvesonabudget13
  • "Miért a karcsúság az egyetlen esély a csodálatosra?" - teszi fel a kérdést Natalie Drue, aki úgy döntött, ahhoz igazítja a külsejét és az öltözködését, ami neki tetszik, és nem ahhoz, amit elvárnak tőle.
Natalie DrueForrás: Instagram/nataliemeansnice
  • "A divat talán az egyetlen dolog az életben, ahol nincsenek szabályok. Viselj, amit csak akarsz, legyen az egy miniszoknya vagy egy flitteres öltöny. Csak az önbizalom számít, úgyhogy azt mindenhova vidd magaddal" - vallja Ola Dipo
Így látják a világot a legdögösebb plus size modellek
Nem kell csontsoványnak lenned ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben – vallják a plus size modellek, akik modellkarrierjük mellett az egészséges önkép és a test szeretetének szóvivői is. Íme, 5 plus size modell, aki sokat tett a nőkért!
  •  "Nem akarok úgy élni, hogy azt érezzem: bujkálok. Az aktuális trendekkel és társadalmi megítélésekkel ellentétben én mindig azt szeretném tenni, amiben önmagam tudok maradni" - mondja Chastity Garner.
Ola DipoForrás: Instagram/roadtofashionable
  • "Sajnos arra tanítottak, hogy teltebb nőként minél kevesebbet mutassak magamból, mert akkor csak bántani fognak. Ahogy sikerült elhagynom ezt a gondolkodásmódot, megbékéltem a testemmel, és azóta tökéletesnek látom. A ruhákkal együtt a magabiztosságot is mindennap viselem"  - meséli Isabell Decker.
Isabell DeckerForrás: Instagram/dressingoutsidethebox
  • "Belefáradtam abba, hogy állandóan hosszú ruhákkal és nadrágokkal takargassam magam, csak azért, nehogy megsértsem az embereket a lábaim látványával. De rájöttem: semmi okom nincs magamon bármit is szégyellni" - mondja Cynthia Ramsay Noel.
Cynthia Ramsay NoelForrás: Instagram/flightofthefatgirl
  • "Viseld azt, ami téged boldoggá tesz, ne másokra gondolj. Ez az egyetlen életed, úgyhogy élvezd most - nem holnap, holnapután, vagy egy év múlva" - vallja Stephanie Zwicky, aki mottója szerint él, és nem akar mindenkinek megfelelni.
Stephanie ZwickyForrás: leblogdebigbeauty.com
  • "Szeresd magad, akkor semmi baj nem történhet" - mondja Alysse Dalessandro, akinek sok-sok évbe telt önbizalommal kilépni az utcára, de ma már a miniszoknyát is simán bevállalja.
Alysse DalessandroForrás: Instagram/readytostare
  • Brianna McDonnell számára a miniszoknya még mindig kívül esik a komfortzónán: "Még most is elgondolkodom azon, hogyan fognak reagálni az emberek, de mindig igyekszem pozitív lenni, lazán venni a dolgokat, és csak azzal foglalkozni, ami nekem örömet okoz."

 

Inspiráló plus size sportolók és történeteik
Nem minden sportimádó hajszálvékony, ettől függetlenül egészségesen élnek, és minden teltebb férfit és nőt arra inspirálnak, hogy soha ne adják fel, és soha ne hagyják elhitetni magukkal, hogy ők kevesebbet érnek a pluszkilóik miatt. Olvasd el a Life.hu cikkét!