10 éve keresik a Portugáliában eltűnt kislányt, újabb és újabb elméletek születnek arról, vajon kik és hogyan rabolhatták el, és arról is, hogy most éppen hol lehet. A legújabb feltételezés szerint a nyaraló közelében lévő, tenger alatti barlangokban rejthették el a gyermeket.

Madeleine McCann 2007-ben tűnt el Portugáliában: míg a szülei a barátaikkal vacsoráztak, a gyermeknek nyoma veszett. Azóta keresik, de egyelőre nem találtak olyan bizonyítékot, ami nyomra vezette volna őket. Szemtanúk sincsenek, vagy nem tudtak használható információkkal szolgálni, és eddig a különböző elméletek sem vezettek eredményre, pedig volt belőlük bőven. Egy nyomozó szerint a kislány biztosan életben van, és valakinek tudnia kell arról, kik és miért rabolták el. Az a valaki pedig szerinte hamarosan beszélni fog, vagy legalábbis nem tudja már sokáig magában tartani az információt.

Madeleine McCannt egy barlangban rejthették el?Forrás: Getty Images

Egy újabb elmélet szerint a kislányt eddig rossz irányban keresték.  Egy nyomozó szerint az apartmanhoz közel eső kis halászfaluban rejtették el, pontosabban az ott található barlangok egyikében. A feltételezések szerint ugyanis ott több víz alatti vájat is van, ahol meghúzódhattak Madeleine-nal. A Daily Star el is látogatott Burgauba, hogy megkérdezzék a helyieket az elméletről. Az ott lakók azonban más véleményen vannak, mint a nyomozó. Szerintük képtelenség, hogy a barlangokban rejtették el a gyermeket. Ők ugyanis csak egyetlenegyet ismernek, amit viszont borzalmasan nehéz megközelíteni. Sziklás, kiépítetlen terepen át lehet odajutni, amit este szinte lehetetlen megtalálni,  még a helyieknek is. Úgy pedig végképp, hogy közben valaki még egy testet is cipel. Mr. Cristovao, a nyomozó azonban kitart álláspontja mellett. Azt mondta, ő bemászott egy ilyen barlangba, és talált is ott egy cipőt, ami feltehetően egy gyermeké.