Gondolj bele, mennyi mindent meghatároz a reggeled. Az egész napodat megalapozhatja ha jól kelsz, ha nem kell máris rohanni, ha kiegyensúlyozott és boldog vagy. De mit lehet tenni ennek érdekében? Eláruljuk!

Ébredj 10 perccel előbb

Bármennyire fáradt is vagy, az a 10 perc az ágyban nagyon fontos. És ezt ne arra használd, hogy végigpörgeted a Facebookot vagy az Instagramot, hanem ülj fel, csukd be a szemed, vegyél 3 nagy levegőt majd gondold át, hogy miket szeretnél aznap megcsinálni. Képzeld el, hogy egész nap boldog és kiegyensúlyozott vagy, hogy gördülékenyen végzed a feladatokat. 

Ébredj 10 perccel korábban, vegyél 3 nagy levegőt majd gondold át, hogy miket szeretnél aznap megcsinálniForrás: Thinkstock
Tipp
A legjobb ha nem az ébresztőórára kelsz, hanem alvás előtt beállítod a saját belső órádat. Ehhez csak el kell képzelned, hogy pontosan mikor akarsz felkelni. Képzeletedben tekerd az óra mutatóit erre az időpontra. Ha pár alkalommal ezt megcsinálod, be fog rögzülni ez az időpont. Ha pedig a belső órád felébreszt, az sokkal kellemesebb indítást ad a napnak, mint az ébresztőóra csörömpölése.

Pörögj fel

A pörgés annyira szubjektív, annyira változó, hogy kit mi dob fel, hogy egyértelmű receptet nem lehet rá adni. Persze megvannak az általánosságban bevált tippek, amiket érdemes kipróbálni. Berakhatod a kedvenc zenédet, bekapcsolhatod a rádiót, végezhetsz néhány nyújtó gyakorlatot, énekelhetsz míg fő a kávé, jöhet egy hidegvizes arcmosás. Válaszd azt, ami tényleg jólesik.

Reggelizz

A napot kezd egy pohár citromos vízzel, aztán jöhet is a reggeli, hiszen ha elegendő energiával akarsz belevágni a munkába, az elintéznivalókba, akkor nem hagyhatod ki a nap legfontosabb étkezését. Ez lehetőleg rostdús és lassan felszívódó szénhidrátokban, vitaminokban gazdag fogás legyen. Például egy tál zabkása gyümölcsökkel. Nem kell túldimenzionálni, tényleg 5 perc elkészíteni!

Kezd a napot egy pohár citromos vízzel, aztán jöhet is a reggeli, például egy finom gyümölcsös zabkásaForrás: Thinkstock

Egy kis kényeztetés

Kényeztetés kora reggel? Simán! Gondolhatsz egy habos capuccinora, egy arckrémre, aminek imádod az illatát, de egy hosszú ölelés a szerelmeddel is olyan dolog, ami sokszor kimarad a rohanós reggelekből.

Mosolyogj magadra

Gondolj bele, mennyit állsz reggel a tükör előtt? Megmosod az arcodat, sminkelsz, fogat mosol. Közben hányszor szoktál elmosolyodni? Szeresd magad, és bátran mosolyogj magadra. Hangold magad jókedvre!