Éppen egy évvel ezelőtt beszélgettünk Dávid Petrával, aki 90 kilóról fogyott le, és fitneszversenyző lett. Az életmódváltás eredményeképpen új életet kezdett, és legutóbbi beszélgetésünk óta több álmát is megvalósította.

Amikor legutóbb beszélgettünk, második fitneszversenyedre készültél. Azóta sok versenyen indultál? 

Tavaly megszereztem a minősítőversenyen az aranyérmet, ami jó visszacsatolás volt arra, hogy készen állok a komoly versenyzésre. Persze azóta sincs megállás, hiszen egyre jobb formát akarok hozni. Idén kicsit hosszabbra sikeredett a versenyidőszakom, mint amilyenre terveztem, mert volt közben egy egyesületváltásom is. Két hazai és két nemzetközi megmérettetésen vettem részt: az IFBB szövetség magyar és nemzetközi versenyein, majd a WBPF szövetség szintén hazai és nemzetközi megmérettetésén. Gazdagabb lettem egy 5., egy 4. és egy 3. helyezéssel. Egyenesen előre a ranglétrán! 

90 kilóról fogyott le, és fitneszversenyző lettForrás: facebook.com/petradavidbikinifitnes

Arról is meséltél egy évvel ezelőtt, hogy nagyon szeretnél személyi edzőként is dolgozni és másokon segíteni. Ez az álom is megvalósult? 

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen azzal foglalkozom, amivel szeretnék. Sikerült elhelyezkednem edzőként, a Flex Gymben tartok edzéseket. Számomra nagyon fontos, hogy a vendégeimet elindíthatom az egészségesebb élet felé, ráadásul a saját történetemmel még inkább tudom motiválni őket. Az elmúlt egy évben, amióta személyi edzőként dolgozom, közel 500 kilót fogytak a vendégeim. 

Van olyan, aki hozzád hasonlóan nagy átalakuláson ment át, és mindebben te segíthettél neki? 

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen azzal foglalkozom, amivel szeretnékForrás: facebook.com/petradavidbikinifitnes

Jó pár vendégem a kezeim alatt tervezte újra az életét: fogytak, volt aki nem is keveset, sokan 20 kilót is. Idén már saját versenyzőt is indítottam, Sneider Anikót, aki szintén 20 kilót fogyott, majd 4 hónapon keresztül készültünk fel a versenyre, ahol 3. helyezést ért el, illetve a legutóbbi versenyén kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra, amin a héten fog indulni. Ez nekem és neki is hatalmas eredmény. 

Hány éve is döntöttél az életmódváltás mellett? Mi a legnagyobb változás azóta az életedben? 

2 és fél éve döntöttem el, hogy teljesen átalakítom az életemet, és azóta minden megváltozott.
Inaktív Petra mára aktív Petra lett. Hetente 5-6 alkalommal edzek, pedig régen meg se mozdultam. Régebben akkor feküdtem és keltem, amikor akartam, összevissza étkeztem, persze leginkább a hizlaló ételeket preferáltam. Most rendszer van az életemben, így egészségesebb és boldogabb vagyok, mint valaha. 

2 és fél éve döntöttem el, hogy teljesen átalakítom az életemetForrás: facebook.com/petradavidbikinifitnes

Mit mondanál azoknak, akik otthon ülnek súlyfelesleggel, és nem mernek, nem akarnak belevágni az életmódváltásba? 

Nekik azt üzenem, hogy mindenkinek egy élete van, és csakis te döntesz arról, hogyan éled. Jobb egy olyan testben élni, ami egészséges, vitális, amivel nem okoz gondot felsétálni egy lépcsőn, ráadásul szuper érzés tükörbe nézni! Nem érdemes mindig a holnapra, a jövő hétfőre, az újévre várni, a váltáshoz mindig a most a legjobb alkalom. Én mindenkinek azt ajánlom, hogy vágjon bele, hiszen én is egy új és jobb életet kaptam az életmódváltás által. 

Mik az új céljaid? 

Jelenleg a WBPF szövetség bírói képzésen veszek részt, hogy hitelesebb szakmai munkát tudjak végezni a tanítványaimmal, illetve a versenyzőimmel, és persze szeretnék eredményes és jó bíró lenni. Ősszel pedig Team Petra név alatt szeretnék egy nagyobb versenyzői csapatot indítani. Számomra legalább akkora izgalom és öröm versenyzőket indítani, mint versenyezni.