Az elmúlt évben mintegy 3 százalékkal növekedett a kés alá fekvők aránya 2015-höz képest, ami összességében véve 17,1 millió sebészeti eljárást jelent, de ebbe a körbe tartoznak a botoxinjekciók, kémiai hámlasztások és egyéb kevésbé invazív beavatkozások is.

„Tíz évvel ezelőtt még azt mondhattuk: hét-tíz évente fordul csak egy páciens orvoshoz olyan kéréssel, hogy ráncfelvarrást vagy zsírleszívást vállaljon a szakember" - – fogalmaz dr. Debra Johnson, az amerikai Plasztikai Sebészek Szövetségének elnöke.

Az elmúlt évben mintegy 3 százalékkal növekedett a kés alá fekvők aránya 2015-höz képest, ami összességében véve 17,1 millió sebészeti eljárást jelentForrás: Thinkstock

 "A páciensek most rendszeresen igénylik a konzultációt, és folyamatosan esnek át kisebb-nagyobb szépségmegőrző beavatkozásokon"  - teszi hozzá. 

Forrás: AFP, Instagram/Amber Rose
Durva plasztikai trend hódít Hollywoodban
Hol máshol lehetne a legújabb plasztikai trendek melegágya, mint Hollywoodban, ahol minden a külsőségekről szól, ahol mindenki egyre szebb, egyre fiatalabb akar lenni, és mindent megtennének, hogy az aktuális trendeknek megfeleljenek, vagy éppen ők maguk diktálják, hogy mi legyen az aktuálisan dögös. A legújabb hájp ezúttal a csípőnagyobbítás. Mutatjuk is, kik az elkötelezett hívei!

Az egyik legnépszerűbb eljárás az, amikor a nem kívánt hasi zsírt leszívják, és a megereszkedett állba, fenékbe vagy mellbe injekciózzák.

Az egyik legnépszerűbb eljárás az, amikor a nem kívánt hasi zsírt leszívják, és a megereszkedett fenékbe injekciózzákForrás: AFP

Johnson szerint ezzel az eljárással igencsak drámai hatást lehet elérni, és az eredmény is tartósabb, mintha idegen anyag kerülne a páciens szervezetébe. Szintén népszerű a mellnagyobbítás, a zsírleszívás, az orrplasztika, a ráncfelvarrás, a kevésbé bonyolult beavatkozások sorában pedig a botoxinjekció, a kémiai hámlasztás, a lézeres szőrtelenítés és az ún. mikrodermabrázió vezet. 
Érdekesség, hogy 39 százalékkal nőtt azoknak a nőknek a száma is, akik kisajakplasztikát kértek, hogy a vaginájuk vonzóbb legyen.

Hollywood szépségtrükkjei a plasztika megszületése előtt
A plasztika a 21. században már szinte a mindennapok része. A hollywoodi sztárok számára mindenesetre az. Talán nincs is olyan sztár, aki ne változtatott volna magán kisebb-nagyobb mértékben. De hogyan szépültek a sztárok, mielőtt megszületett volna a plasztikázás tudománya? Íme, néhány sokkoló szépségbeavatkozás Hollywood fénykorából. Olvasd el a Life.hu cikkét!