Szivárványszínekbe öltöztették a nyomornegyedet - Elképesztő fotók!

Indonézia nyomornegyed szivárvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem is kell a szivárványon túlra menni, ha egy igazán színes és boldog világra vágyunk. Elég Indonéziába utazni, ahol egy nyomornegyedet tettek élhetővé a felújításokkal és a szivárványszínű festékekkel - nem is kevéssel! 

Kampung Pelangi egy kis falu Indonéziában, amit leginkább a szegénység és az omladozó házak jellemeztek. A helyi középiskola igazgatója, az 54 éves Slamet Widodo ezért azt javasolta, csináljanak valami igazán kirívót, amivel nemcsak helyrehozzák a települést, de turisztikailag is jól járnak vele. Ez egyébként be is jött, azóta ezrek posztoltak már a szivárványfaluból az Instagramra.

Kampung Pelangi egy kis falu Indonéziában, amit leginkább a szegénység és az omladozó házak jellemeztek Fotó: Anom Harya

A kormány egyébként korábban már három hasonló beruházásra is adott pénzt, így Kampung Pelangi is megkapta azt a 22 ezer dollárt (6 millió forintot), amiből meg tudták valósítani a projektet. Ebből a pénzből 232 otthont tettek élhetővé, és festettek színesre.

Miután színesre festették az egész falut, ezrek posztoltak róla az Instagramra Forrás: Instagram/isnaininurul51

A vibráló szivárványszíneket, és a csodás falfestményeket pedig imádják a turisták, így abszolút megtérülő befektetésről van szó: a gazdasági elemzők szerint már az első évben érzékelhető a bevételek növekedése, ami főleg az éttermek bevételében és a szuvenírek eladásában jelentkezik.

/1707/Sziv_201775115616

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.