Nem is kell a szivárványon túlra menni, ha egy igazán színes és boldog világra vágyunk. Elég Indonéziába utazni, ahol egy nyomornegyedet tettek élhetővé a felújításokkal és a szivárványszínű festékekkel - nem is kevéssel! 

Kampung Pelangi egy kis falu Indonéziában, amit leginkább a szegénység és az omladozó házak jellemeztek. A helyi középiskola igazgatója, az 54 éves Slamet Widodo ezért azt javasolta, csináljanak valami igazán kirívót, amivel nemcsak helyrehozzák a települést, de turisztikailag is jól járnak vele. Ez egyébként be is jött, azóta ezrek posztoltak már a szivárványfaluból az Instagramra.

Kampung Pelangi egy kis falu Indonéziában, amit leginkább a szegénység és az omladozó házak jellemeztekFotó: Anom Harya

A kormány egyébként korábban már három hasonló beruházásra is adott pénzt, így Kampung Pelangi is megkapta azt a 22 ezer dollárt (6 millió forintot), amiből meg tudták valósítani a projektet. Ebből a pénzből 232 otthont tettek élhetővé, és festettek színesre.

Miután színesre festették az egész falut, ezrek posztoltak róla az InstagramraForrás: Instagram/isnaininurul51

A vibráló szivárványszíneket, és a csodás falfestményeket pedig imádják a turisták, így abszolút megtérülő befektetésről van szó: a gazdasági elemzők szerint már az első évben érzékelhető a bevételek növekedése, ami főleg az éttermek bevételében és a szuvenírek eladásában jelentkezik.

/1707/Sziv_201775115616