Renáta a budapesti Aréna Pláza mozijában nézte meg az Annabelle 2 című horrorfilmet múlt hétvégén, szombat este. Mikor a párjával elfoglalták a helyüket, megdöbbenve látták, hogy tőlük pár széknyire egy két éves forma kislány ül a szüleivel.

Nem csak Renáta, a többi néző sem értette, hogyan történhet meg ilyen, miért tesznek ki a szülők ekkora rémületnek egy kicsi gyereket. A nő a Borsnak mesélte el a törénténteket:
"Nem hittem a szememnek, amikor tőlünk mindössze néhány székkel arrébb megláttam egy kislányt a családjával. Maximum kétéves lehetett. Folyamatosan mozgolódott, végigsírta az előadást, amelyen egyáltalán nem csodálkozom, mivel ettől a filmtől még egy felnőtt emberben is meghűl a vér. Nem értem, hogyan lehetnek ilyen felelőtlenek a szülők. Anyaként mindez rettentően felháborít. Ilyen kis korban még nem szabad egy gyereket moziba vinni, nemhogy egy 18-as besorolású filmre. Bele sem gondolnak abba, hogy a véres és ijesztő jelenetek milyen hatással lehetnek a kicsi szellemi fejlődésére."

Horrofilmre vittek el egy két éves kislányt a szüleiForrás: Thinkstock


A fiatal anyuka a mozi felelősségét is firtatta. Az előadás után megkérdezte a jegyeladókat, hogyan történhetett meg, hogy egy ekkora gyereket beengednek egy horrorfilmre, de azok csak széttárták a karjukat.

A a Cinema City azt közölte az esettel kapcsolatban, hogy a jogszabályok megkötik a kezüket, és senkit sem tilthatnak ki egy előadásról. Ők csak ajánlhatják, hogy a nézők a korhatár-besorolás szerint válasszanak filmet.