Egy magyar otthon, mely belsőépítészetét tekintve abszolút kiérdemli a merész és a fantasztikus jelzőket. Ring Miklós vezető tervező, belsőépítész most egy olyan bravúrt mutat be, mely remekül érzékelteti a tér és elképzelés összehangolását.

Belvárosi foghíjbeépítés egy történelmi környezetben, mindig a legszebb feladatok egyike. Az építész az antik épületek közé egy modern lakóépületet álmodott meg, amit a hatóságok is támogattak. Az épület szerkezetkész állapota után találtak ránk az Ügyfelek.

Egy fiatal házaspár egy gyermekkel, korszerű, modern gondolkodással. Nyitottságuk elengedhetetlen eleme volt a kialakított terv megvalósításának.

A szikla ereje ötvöződik, a modern gondolatisággal ebben a belvárosi lakásbanForrás: Ring Miklós

Ügyfeleink elképzelése, elvárása azt volt, hogy a koncepció egy központi mag köré rendeződjön. Ez volt a „szikla", melynek központi elemei, a törtvonalú falakkal határolt kiszolgálóhelyiségek és a lépcsőház.

A törtvonalú falak, mint adottság nagyban megnehezítették a funkciók összehangolását. A szóban forgó falazat volt hivatva a médiafalat magába foglalni, de sajnos nem illeszkedett a TV fókuszpontja az ülőgarnitúrához.

Mivel ez az anomália feloldhatatlannak látszott, ezért úgy döntöttünk, ha nem tudunk javítani a helyzeten, akkor kerüljük meg a problémát, és nézzük meg egy másik nézőpontból. Ennek az lett az eredménye, hogy a törtvonalú rajzolatra még ráerősítettünk, és megmozdítottuk a törésvonalakat térben is. Ezzel gyakorlatilag egy pattintott sziklaformát kaptunk, aminek a felületét tovább tagoltuk. Ez indította a térben, több helyütt megjelenő szilánkformát.

A szilánkok hegyes éleit és sarkait íves, gömbölyded formákkal és puha anyagokkal oldottuk fel.

Általánosságban az anyaghasználatot a klasszikus belsőépítészeti anyagok jellemzik: fa, festett mdf, fémek, márvány kőburkolatok és kellemes textilek.

/1708/_lomo2017828143458
Ring Miklós és csapata

Kifinomult anyagok, egyedi formák, átgondolt részletek, odaadó és elhivatott kivitelezői hozzáállás, és az egész alapja a magas szintű tervezői idea... Ez a Ring Studio hitvallása, melyből kiválóan érződik, hogy egy-egy megrendelésre nem munkaként, sokkal inkább alkotásként tekintenek. A belsőépítész és az építész a tervezési fázis során a tervhez hozzáadja saját tudásanyagát, művészi gondolatait és jó esetben lelkének egy részét. Ezáltal létrejön egy épület, egy műalkotás, amely fennállása alatt emberek ezreire vagy akár millióra gyakorol majd hatást.
Minden építményt szemlélő ember emlékképek formájában hazavisz egy keveset az épületből. Ilyenformán az építész, a belsőépítész, az alkotó, tömegek kulturálódásához, formakultúrájának emeléséhez járul hozzá.