Régi idők fogyási trendjei, amiket ideje örökre elfelejteni

diéta fogyás trendek régen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Heti szinten új fogyási tippek, új szuperételek kerülnek előtérbe. Vannak olyan egykori trendek, ma már tévhitek, amelyeket viszont egyszer és mindenkorra el kell felejteni, ha az egészség, a fittség, a jó alak az elérendő célod.

1. tévhit - ha kevesebbet eszel, és több kalóriát égetsz, fogyni fogsz

Manapság is nehéz kiverni a fejekből, hogy a kalóriaszegény étrend pozitív hatásokkal bírna. Egy ilyen étrenddel sokkal többet árthattok, mint gondolnátok. Nemcsak hogy teljesen egészségtelen folyamat lesz a fogyásból, de még csak erőd sem lesz. Se edzeni, de még a hétköznapokhoz sem. Ha komolyan veszed a fogyást, egyél napi ötször, és sportolj hetente legalább háromszor. A gyenge és pálcikavékony lányokat manapság szerencsére felváltják az aktív és izmos lányok. Az izmokhoz pedig bizony sokat kell enni, persze egyáltalán nem mindegy, hogy mit.

A kalóriaszegény étrend következtében nem lesz energiád edzeni Forrás: Thinkstock

2. tévhit - a zsír veszélyes

Az 1970-es években alakult ki ez a tévhit, amit sokan még mindig nem tettek helyre magukban. Egyébként nagyon szomorú következményei lettek a zsírcsökkentett ételeknek, ezek hiányában ugyanis megjelent az igazi nagy ellenségünk: a cukor, ezt kezdték el ugyanis ízfokozóként az ételekhez adni. A zsírok szerepe igen sokféle, alapvetően energiát biztosítanak, tartalék tápanyagként szolgálnak, és nélkülözhetetlenek a zsírokban oldódó vitaminok felszívódásában, valamint a hormontermelődéshez és az idegrendszer működéséhez is elengedhetetlenek, így sokféle módon hozzájárulnak ahhoz, hogy szervezetünk megőrizze az egészségét.

A zsírok energiát biztosítanak, tartalék tápanyagként szolgálnak, és nélkülözhetetlenek a zsírokban oldódó vitaminok felszívódásában Forrás: Thinkstock

3. tévhit - ne egyél tojást, mert emeli a koleszterinszintet

A kutatók már eloszlatták a félelmeket azzal kapcsolatban, hogy a tojás káros lenne az egészségünkre. Az is kiderült például, hogy az esetleges magas koleszterinszint sincs összefüggésben a tojásfogyasztással. A tojás fehérjében, vitaminokban, ásványi anyagokban és fontos zsírsavakban is gazdag. A tojás rengeteg vitamint tartalmaz, köztük B-vitamint, ami az idegrendszer megfelelő működésében játszik szerepet. Segít a szellem frissen tartásában és a stressz kezelésében. A tojássárgájában lévő lecitin ráadásul szintén javítja a közérzetet, és segít a depresszió kezelésében.
A tojásban lévő nagy mennyiségű A-, B2-, D- és E-vitamin csodákat tesz a bőrrel és a hajjal, ezért érdemes külsőleg is felhasználni különböző pakolásokban is.

A tojás fehérjében, vitaminokban, ásványi anyagokban és fontos zsírsavakban is gazdag Forrás: Thinkstock

Tojásos reggeli vegáknak és húsevőknek

A hétköznapokban örül az ember, ha egy gyors szendvicsre van reggelente ideje, hétvégén viszont jó lelassulni, és villásreggelit tartani. Ehhez mutatunk most egy receptet!

4. tévhit - soha ne egyél este 8 óra után

Természetesen ne egyél este 8 után túlságosan nehéz ételeket, sok szénhidrátot, vagy éppen gyorskaját. Sőt ilyeneket inkább este 8 előtt se egyél. Viszont ha egész nap rohangáltál, és nem volt időd rendesen enni, akkor nem teheted meg, hogy ne egyél akár este 8 után. Ha ráadásul olyan a napirended, hogy éjfél után fekszel le, akkor ez főleg nem opció. Egyszerűen csak arra kell odafigyelni, hogy zöldségekben és fehérjékben gazdag ételt válassz.

Este 8 után már csak könnyű ételeket egyél, felejtsd el a nehéz ételeket, a sok szénhidrátot és a gyorskaját Forrás: Thinkstock

Kezdd az őszi szezont edzéssel, tornázz minden reggel Magyarország vezető életmódszakértőjével, Katus Attilával! A LifeTv-ben szeptember 4-től reggel 7-kor, 8-kor és 10-kor nincs kifogás, ledolgozzuk a nyáron felszedett felesleget. Két dolgot garantálunk: bomba formát és izomlázat!
Ezeket eszi Jennifer Aniston, avagy kiderült bomba formájának titkahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170818-jennifer-aniston-igy-taplalkozik-hogy-bombaformaban-legyen.htmlNegyvennyolc éves Jennifer Aniston, de mintha alig öregedett volna a Jóbarátok óta. Közel az ötvenhez is elképesztően fiatalos, a teste tökéletes, és az arca is ragyog. De mégis, mi a titka? Most eláruljuk, milyen ételekkel tartja formában magát. Ez Zsír!--Imádnivaló partifalatok: az egészséges sütinyalókahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170815-egeszseges-sutinyaloka-partifalatok-recept.htmlNéhány évvel ezelőtt jelentek meg hazánkban is az úgynevezett cake pop, vagyis sütinyalóka receptek, amik nemcsak finomak, de a megjelenésük is igencsak vagány, így vendégvaráshoz tökéletesek. Most ennek mutatjuk meg egy egészséges változatát. Ez Zsír!Thinkstock6 dolog, amit nem tudtál a mandulárólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170815-ezeket-biztosan-nem-tudtad-a-mandularol.htmlA mandula igazi szuperétel: vitamin- és ásványianyag-tartalma igen magas, kiváló fehérjeforrás, és telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Ezt a csonthéjast az 50 legegészségesebb élelmiszer között tartják számon. Most tudj meg róla még többet! Ez Zsír!--Lesd el Elle Macpherson étrendjét! Ettől ilyen dögös az 53 éves modellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170815-elle-macpherson-53-eves-modell-etrendje.htmlNem véletlen, hogy Elle Macpherson beceneve "A Test", hiszen tényleg ő a legcsodásabb testű nő, akiről egyszerűen nem lehet elhinni, hogy már 53 éves. Érdemes ellesni, milyen étrendet követ a modell. Ez Zsír!OrigoÍgy edz a kebelkirálynő, Kate Uptonhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170815-kate-upton-modell-az-egeszseges-eletmodrol-vallott.htmlA 25 éves Kate 2008-ban kezdett modellkedni, 2010-től pedig már a legnagyobb magazinok címlapján szerepelt. A Sports Illustrated magazin Swimsuit Issue kiadványának kétszer is címlaplánya volt, amit korábban csak Tyra Banks mondhatott el magáról. A kebelkirálynő meztelenkedés helyett ezúttal életmódjáról vallott. Ez Zsír!--Furcsa celebdiétákhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170814-furcsa-celebdietak.htmlA hollywoodi hírességek sokat vállalnak azért, hogy mindig jó formában legyenek, vagy éppen egy szerep kedvéért alakítsanak a testükön. Olykor-olykor hajmeresztő diétákra is vállalkoznak, amik pedig nem a legjobb alternatívák a testünk számára. Nézzünk néhány furcsaságot! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.