méregtelenítés strand Nyár egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell drasztikus méregtelenítésbe kezdeni ahhoz, hogy megtisztítsd a szervezetedet a túlzásba vitt nyári gasztrokalandozások után. De ha nem tudtál mértéket tartani, és túl sok volt a strandkaja és a koktél, akkor most érdemes odafigyelned, hogy visszazökkenj az egészségesebb mederbe. 

A méregtelenítés kapcsán az emberek rögtön valami brutális léböjt kúrára gondolnak, pedig nem kell sokat tenni ahhoz, hogy egy kicsit felturbózd a szervezetedet, illetve felpörgesd az anyagcserét. A legfontosabb, hogy figyelj oda a szénhidrát bevitelére, és iktass be néhány extra ételt és italt, ami segít helyreállítani a megbomlott egyensúlyt. Íme, 5 finomság, amit érdemes bevetned!

1. Gyógynövény teák

A tealevélben lévő polifenolok természetes módon méregtelenítik a testet, míg a népszerű gyógynövényes „detox” teák kifejezetten méregtelenítő és tisztító tulajdonságokkal rendelkező gyógynövények keverékét tartalmazzák. Ezek ráadásul koffeint sem tartalmaznak.

Forrás: Thinkstock

2. Káposzta

A káposzta természetes diuretikum, amely segít a felesleges folyadékot kihajtani a szervezetből. A káposzta körülbelül 92%-ban vízből áll, ezen túl tele van rostokkal, ami a jó anyagcseréhez különösen fontos. A káposzta ásványi anyagokban - például folsavban - és vitaminokban - A, C, E, K - is bővelkedik.

3. Fokhagyma

Nemcsak a lángosra érdemes tenni, hanem különböző zöldségek ízesítésére is jó használni. Ez az a szuperétel, ami soha nem fog kimenni a divatból. Randik előtt persze nem ajánljuk, de egyébként kifejezetten ajánlott a fogyasztása, mert jót tesz az immunrendszernek, segít a rossz koleszterinszint csökkentésében, a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében, valamint a stressz csökkentésében.

Forrás: Thinkstock

4. Zöldek

A zöld növények klorofillje megszabadítja testünket a káros környezeti toxinoktól, valamint segíti a máj detoxikációját. Vértisztító és természetes antibiotikum, csökkenti a vérzsírokat, illetve normalizálja a vérnyomást.

5. Víz

A legfontosabb detoxikálónk még csak nem is egy egzotikus szuperétel, ami méregdrágán kapható a piacokon, hanem a víz, ami az emberi testben is nagy arányban, 70%-ban van jelen. A víz a fejtetődtől a lábujjadig hidratálja a szervezetedet, ráadásul méregtelenít is.

Forrás: Thinkstock

Az 5 legjobb zsírégető zöldség

A bőséges zöldségfogyasztás az egészséges étkezés és a diéta szerves része. Néhánnyal ráadásul különösen jól jársz, hiszen nemcsak, hogy tele vannak vitaminnal, de egyáltalán nem hizlalnak, sőt, az anyagcserét is gyorsítják. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Kezdd az őszi szezont edzéssel, tornázz minden reggel Magyarország vezető életmód szakértőjével, Katus Attilával! A LifeTv-ben szeptember 4-től reggel 7-kor, 8-kor és 10-kor nincs kifogás, ledolgozzuk a nyáron felszedett felesleget. Két dolgot garantálunk, bombaformát és izomlázat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.