A hálószoba egy szentély, a pihenésé és a nyugodt alvásé. Ezt azonban sok olyan dolog zavarhatja, melyre szinte már kötelező kellékként tekintünk. Lehet, hogy a reggeli fáradságnak pár apró lépéssel véget vethetsz. Ebben segítünk most.

Dolgozó sarok

A hálószoba célja a kikapcsolódás és pihenés. A munka nem odavaló. Egész este és éjjel a kötelező feladataid körül fognak járni a gondolataid, ahelyett, hogy elengednéd és lazítanál – ez pedig nem jó. Tedd át a munka kellékeit a nappaliba, vagy alakíts ki ott egy dolgozó sarkot.

Elhasznált párna  

Egy elnyűtt, kényelmetlen párna, bizony megkeseríti az alvást. Mivel már nem képes megfelelően alátámasztani a fejet, éjjel felriadhatsz, nyugtalanul telhetnek az éjszakáid, fájó nyakkal ébredhetsz. Ha nem tudod kipihenni magadat, egész nap fáradt leszel. Ezt te sem akarhatod. Cseréld le!

Cseréld le az elhasznált, kényelmetlen párnádat!Forrás: Thinkstock

A rumli melegágya  

Ne legyenek nyitott polcok, ne tegyél semmi felesleges dolgot az éjjeliszekrényre, kis asztalra. Ha mindenképp a hálódban szeretnéd szétszórni a leveleket, jegyzeteket, sminkkészletet, hajba valókat, akkor nyiss egy dobozt, lefekvés előtt söpörj bele mindent, majd zárd le. Ráérsz másnap elpakolni, de legalább a szemed elől eltűnik a kupi.

Könyv és magazin halmok  

Kifejezetten jó elalvás előtt olvasni pár oldalt, sokaknak segít a felszíni álmatlanság ellen is. Ám, nem a hálószobában van a helyük. A szórakozás, a tudásszomj és a beszélgetés indikátorait ne a relaxálás helyiségében tarts.

Forrás: Giphy

Több ruha, mint amennyit a szekrényed elbír  

Nincs is annál rosszabb, mint amikor a szétdobált ruháidon kell átverekednek magadat az ágyig. Csak annyi ruhát tarts a hálószobai szekrényedben, amennyi valóban el is fér benne. Máskülönben a rend nyugalma helyett, a káosz vár rád éjszaka.

Mindenféle technikai kütyü  

Igen, tudjuk, hogy rettentően kényelmes ágyból tévézni, vagy a sötétben még ránézni az okostelefonod titkaira, a tableten lejátszani egy utolsó utáni kört a párkeresővel..., ám ezekkel csupán az alvást késlelteted. Észre sem veszed, és hipp-hopp elrepült 1-2 óra, mely nagyon fog hiányozni a reggeli ébresztőkor.

A lefekvés előtti internetezéssel az alvást késleltetedForrás: Thinkstock

Szennyestartó kosár  

A szennyestartónak a fürdőszobában vagy a mosókonyhában a helye. A hálószobában legyen mindig friss illat és tisztaság. Ebbe a koszos ruhák bizony komolyan belerondítanak.

Illatorgia  

Az illatgyertya, füstölő remek hangulatot tud teremteni, de az alvást zavarhatják az erős illatok, főként, ha azok serkentőek. Egy-egy romantikus estét követően, sose felejtsd el a szellőztetést, hogy semmi se zavarja meg a pihenést.