A lakásvilágítás szerteágazó funkciója - beltéri fényforrások, lámpatestek

lámpa csillár beltéri világítás fényforrás világítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jó világítás, a megfelelő lámpatestek rendkívül sokat adhatnak egy szoba atmoszférájához. Ám ugyanígy, a tökéletes belsőteret le is rombolhatják, ahogy eljön a szürkület. A stílus és a praktikum itt összeér, segítünk, hogy ez a te otthonodban is teljesüljön.

Fontos kiemelni, hogy nem csupán az égő teljesítményén múlik, hogy az adott lámpa betölti-e majd a funkcióját. Elsőként meg kell határozni, hogy mi a célja; hangulatteremtés egy beszélgetéshez, a családi este megvilágítása? Nem kell feltétlen választanod, elég, ha az adott helyiség életedben betöltött szerepeit listázod. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagynod a tér stílusát sem; szeretnéd-e ezt erősíteni, avagy sem?

A jó világítás, a megfelelő lámpatestek rendkívül sokat adhatnak egy szoba atmoszférájához Forrás: Pressloft

Asztali lámpa

Az asztalnál való munka, elfoglaltság fontos eleme. A nélkül varázsol egy korlátozott helyre erősebb fényt, hogy azzal megzavarná a tér többi részét. Ám nem csupán gyakorlati funkciója lehet. Egy, kanapé vagy fotel melletti kisasztalon elhelyezett lámpa remek dísz és hangulatvilágítás is egyben. Neked kell eldöntened, hogy hová, mire van szükséged.

1. Antique zöld asztali lámpa KIKA 11 892 forint 2. Asztali lámpa IKEA 3990 forint 3. Asztali lámpa IKEA 2990 forint 4. Tabak asztali lámpa KIKA 11 042 forint 5. Asztali lámpa IKEA 7990 forint 6. Rábalux Mona asztali lámpa A Lámpa 59 990 forint 7. LED-es asztali lámpa Fénycentrum 17 990 forint Forrás: Life.hu

Állólámpa

Remekül ki tud világítani egy adott sarkot, nem mellékesen pedig, csodálatos éke lehet a szobának. Van, ami a mennyezet felé szórja a fényét, van, amelyik épp ellenkezőleg, a padlóra irányítja azt. Egyre népszerűbbek azonban az úgynevezett tömb állólámpák, melyek testén körbefutnak az izzók, fényüket pedig egy búra tompítja.

1. Big Bow állólámpa Perfect Design 57 200 forint 2. Putot állólámpa KIKA 21 165 forint 3. Lux állólámpa 1001 Lámpaszalon 220 470 forint 4. Állólámpa La Meridiana 33 500 forint 5. Viola állólámpa Möbelix 34 990 forint 6. Állólámpa IKEA 29 990 forint 8. Állólámpa IKEA 5990 forint Forrás: Life.hu

Mennyezeti lámpa

Minden szobában érdemes komoly hangsúlyt fektetni a csillárra, mennyezeti lámpára. Ez nem csupán a tér központi eleme, hanem komoly funkcióval is bír. A „nagy lámpa" felkapcsolásától mindenki azt várja, hogy hipp-hopp nappali világosság terem a szobában. Így nem csupán a forma kiválasztásánál kell körültekintően eljárnod, de végig szem előtt kell tartanod azt is, hogy kellő fényt adjon.

1. Fekete csillár KIKA 21 165 forint 2. Vintage csillár KIKA 21 165 forint 3. Mennyezeti lámpa KIKA 80 665 forint 4. Csillár IKEA 24 990 forint 5. Mennyezeti lámpa Obi 37 990 forint 6. Mennyezeti lámpa Obi 11 990 forint 7. Függőlámpa IKEA 19 990 forint 8. Függőlámpa IKEA 12 990 forint Forrás: Life.hu

A tökéletes világítás

Természetesen minden szobának más a funkciója, e szerint kell a világítását is megtervezni. Egyre népszerűbbek a spotlámpák, amelyek önmagukban biztosíthatják az összes fényerősséget, ám beépítésük szakértelmet kíván. Az, hogy mennyire lesz világos vagy félhomályos a szoba, csak az izzók erősségén és a lámpabúrák anyagán, színén múlik.

Minden szobának más a funkciója, e szerint kell a világítását is megtervezni Forrás: Pressloft

A háromszög alakban rendezett álló- és asztali lámpák tökéletes hangulatot eredményeznek - ennél kevesebb fényforrás felborítja a szoba egyensúlyát. Válassz szetteket, de mindenképp az adott szoba stílusának megfelelőt.

8 dolog, amit azonnal dobj ki a hálószobádból!http://www.life.hu/otthon/20170921-8-dolog-amit-azonnal-dobj-ki-a-haloszobadbol-nyugodt-alvas-almatlansag.htmlA hálószoba egy szentély, a pihenésé és a nyugodt alvásé. Ezt azonban sok olyan dolog zavarhatja, melyre szinte már kötelező kellékként tekintünk. Lehet, hogy a reggeli fáradságnak pár apró lépéssel véget vethetsz. Ebben segítünk most. OtthonOrigoÚj évszak, új életérzés az otthonodban is - Őszi lakberendezési trendekhttp://www.life.hu/otthon/20170918-uj-evszak-uj-eleterzes-otthon-oszi-lakberendezesi-tippek.htmlReggel és este már vacogtató hideg van, de a köztes időben még érzed a nap erejét a bőrödön. Miért ne éld meg ezt a csodás időszakot az otthonodban is? Még az eső is szebb egy vidám és ingerektől gazdag lakás ablakából. Mutatjuk, hogy miként csempészd be a bohém őszt a négy fal közé. Otthon--A világ leggyönyörűbb fürdőszobái - 3. részhttp://www.life.hu/otthon/20170918-a-vilag-leggyonyorubb-furdoszobai-kis-alapterulet-elrendezese.htmlMutattunk már igazi luxus fürdőszobákat, ahol nem számított a tér, némelyik egy nappali méretével vetekedett. Ám, sok esetben, a fürdőszoba a lakás egyik legkisebb pontja. Ilyenkor komoly kreativitásra és szuper trükkökre van szükség ahhoz, hogy a tér tágasabbnak tűnjön és kihasználhatóbb legyen. Mutatjuk a legszebb és legkisebb fürdőszobákat. OtthonOrigoA 21. századi belsőépítészet jelene – interjú Ring Miklóssalhttp://www.life.hu/otthon/20170914-belsoepiteszet-21-szazad-interju-ring-miklossal.htmlEgy budai kis hangulatos kávézóban találkoztunk Ring Miklós vezető-tervező belsőépítésszel. Épp csak leült, mikor szemével már végigpásztázta a helyet, és megjegyzett egy-két dolgot, melyet ő másként, vagy épp máshová tett volna. Hiába, aki szenvedélyesen szereti a szakmáját, az lényegében képtelen kilépni belőle. A Ring Studio tulajdonosával beszélgettünk. OtthonOrigoA kávézási szokásaid fényt derítenek az otthonod stílusára!http://www.life.hu/otthon/20170822-a-kavezasi-szokasaid-fenyt-deritenek-az-otthonod-stilusara.htmlA kávézási szokásaid megmutatják, hogy ki vagy, ezzel együtt pedig azt is, hogy milyen otthon számodra a legideálisabb. A fém vagy a fa domináljon? Praktikus vagy épp kényelmes legyen? Mutatunk négy alap kávéfogyasztó típust – természetesen számtalan átfedés lehetséges -, és azt, hogy hozzájuk milyen otthon a legmegfelelőbb. Kávékedvelők, ezt nem szabad kihagyni! OtthonThinkstockLakberendezési tippek a könyvek szerelmeseinekhttp://www.life.hu/otthon/20170825-lakberendezesi-tippek-a-konyvek-szerelmeseinek-konyvespolc.htmlAnnak ellenére, hogy digitális korban élünk – az e-book egyre népszerűbb -, semmi sem hasonlítható a polcokon sorakozó könyvek látványához. A tudás, a történetek, a romantika szinte átsugárzik a kötött papírlapokból. Egyszerre ad egyfajta békés és intellektuális légkört a szobának. A több falat átfogó könyvespolcok túlmutatnak a praktikumon. Most feltárjuk a különböző stílusú szobákat a könyvek szerelmeseinek. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.