Egy retro konyha átalakítása – Így válik a régiből klasszikus új

felújítás retro konyha lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez a hagyományos farmház sem úszta meg száraz bőrrel a 70-es éveket. A retro – mely időről időre újra térhódításba kezd - szépen beépült a konyhába, mely az évtizedek múlásával szinte semmit se változott. Ez az állandóság pedig szépen lassan elavulttá tette. Megmutatjuk, miként újult meg.

Előtte – Nulla funkcionalitás, régimódi színek és minták

A felújítási munkák megkezdése előtt, ebben az otthonban a konyha, mondhatni túlságosan is retro volt. A tulajdonosok azonban egy modern, és praktikus teret szerettek volna. Az 1970-es években még igazi luxusnak számító konyha, mára a mintás csempékkel, a festett konyhabútorral és a döbbenetes padlóval inkább egyfajta történelmi tanulmány, mintsem esztétikus és praktikus tér.

Forrás: Dustin Walker/Laurel & Wolf

Forrás: Dustin Walker/Laurel & Wolf

Utána – Kényelmes, nyitott és modern

A konyha sötét, vörös téglafalát teljesen elrejtették, a régi padlóburkolatot lecserélték. A sokkal jobban kihasználható elemeknek és az elrendezésnek köszönhetően, itt már valóban élvezet lesz főzni. A retro színeket és mintákat, felváltotta a domináns fehér, mely megkétszerezi az ablakokból beáradó fényt, így növelve a tér méretét és átláthatóságát.

Forrás: Dustin Walker/Laurel & Wolf

A régi „fél” falat, amely elzárta a konyhahelyiséget az ebédlőtől, elbontották és egy nagy márvány félszigetre cserélték. Itt kialakításra került egy diszkrét reggeliző pultrész is. A beépített, nagy helyigényű faliszekrényeket, úgynevezett lebegő polcokkal váltották ki. Az összes konyhai gépet lecserélték, modern, de nem túl hivalkodó darabokra.

Forrás: Dustin Walker/Laurel & Wolf

Így néz ki 2017 álomkonyhája

Az idei álomteret, amelyet április 29-én mutattak be San Franciscóban, Jon de la Cruz tervezte. Az inspirációját két, nap mint nap használatos fűszer szolgáltatta. Az így kialakított tér nem csupán szemet gyönyörködtető, de igen praktikus is lett.

A tervezők olyan anyagokat használtak, amelyek egy életen át tartanak. Nem a szeszélyes divatra, inkább a klasszikus vonalakra törekedtek, mint például a rozsdamentes mosogató és a mindig bájos fehér csempe.

Forrás: Dustin Walker/Laurel & Wolf

A retro konyha tehát teljesen átalakult. Remekül szemlélteti, hogy nem kell feltétlen a legújabb trendek után menni, néha a kevesebb több.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.