Másfél évesen halálra éhezett egy gyöngyösi kislány, mindössze 3,5 kilót nyomott akkor, amikor a rendőrség megtalálta. A szülei súlyos fegyházbüntetést kaptak, de nem tartják magukat bűnösnek.

A vád szerint szándékosan éheztette halálra gyermekét J. Médea és férje, K. Gusztáv. A gyöngyösi kislány másfél évesen halt éhen, és mindössze 3,5 kilós volt, amikor megtalálták. Sajnos már nem lehetett rajta segíteni, mire a hatóságok kiértek, már régen feladta a harcot. Az anya másik gyermeke is alultáplált volt, de nem annyira, mint az elhunyt kislány. Ő ugyanis a bölcsődében jutott élelmiszerhez. A szülőket súlyos fegyházbüntetésre ítélték, de ők nem tartják magukat bűnösnek.

A másfél éves kislány annyi kilót nyomott, mint egy csecsemő - Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

"Én és a férjem egy olyan családi légkört akartunk, amelyben a gyerekek érzik a feléjük áradó szeretetet. Mi így éltünk, és a legjobb szándék vezérelt minket. Soha nem éheztettük egyik gyerekünket sem, sőt nagyon fontos volt, hogy mindent megkapjanak. Amennyiben az orvos csak egyetlen szóval mondja, hogy vigyük a picit kórházba, mi ezt szó nélkül megtettük volna" - mondta a Blikknek az anya, J. Médea, de az apa sem érezte magát felelősnek. "Véleményem szerint aki gyereket éheztet, az egy szadista állat. Mi ilyet soha nem csináltunk" - mondta K. Gusztáv. 

Ételekkel teli hűtő mellett halt éhen a gyöngyösi kislány
A másfél éves Gyöngyösön élő kislány mindössze 3-3,5 kilót nyomott, mikor a mentők csütörtökön kiérkeztek a lakásba a holttestéhez. Az otthon állítólag teljesen rendezett volt, a hűtő pedig roskadásig tele. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!