A hiedelem szerint október 31-én a legvékonyabb az élőket és a holtakat elválasztó vonal. Ilyenkor az elhunyt lelkek megpróbálnak visszatérni. Ezért öltöznek félelmetes jelmezekbe, díszítik a házukat, lakásukat az emberek ijesztő elemekkel; hogy a rossz kísérteteket távol tartsák maguktól. Bár mára ez az ünnep (is) elanyagiasodott és gyakran olcsó játszadozásnak tűnik csupán, mégis érdemes teret engednünk neki az életünkbe.

A halottak napja egy szomorkás ünnep. Az elhunyt szeretteinkre hiába próbálunk vidáman emlékezni, hiányuk fájdalma ekkor felerősödik. Az emlékezés előtti este azonban még ne a könnyekről, inkább a vidámságról szóljon. Ők is azt kívánnák, hogy életünk tartalmas és boldog legyen. Teremtsd meg az igazi halloween-i hangulatot kevés ráfordított energiával és pénzzel. Csempéssz egy kis mókát, egy kis borzongást november elseje előtt, lásd másként ezt az ünnepet.

Denevérek, boszorkányok, koponyák

Egyszerű dekorációk

Az őszi időszakban nem kell sokáig kutatni egy-egy letört faág után. Alapos tisztítást követően felfüggesztve, vagy épp vázába téve remek alapot szolgáltat a könnyen elkészíthető Halloween lakás dekorációhoz.

Használd ágakat a dekorációhozForrás: Paige Russellre/instructables.com, beccasdiy.blogspot

A „dísz" lényegében bármi lehet, mi a legegyszerűbbet mutatjuk meg; a sablonunk segítségével – vagy akár a magad kézügyességével – vágj ki vastagabb fekete papírból denevéreket, majd damil segítségével, akaszd őket elszórtan az ágakra. Rá is ragaszthatod vagy épp csíptetheted őket.

Használd a Life.hu sablonját!Forrás: Shutterstock
Forrás: boredpanda.com
Fúj! Így kell nagyon elbénázni a halloween ételeket
Kivel ne fordult volna még elő, hogy nagyon elrontott egy internetről lelesett receptet? Bizony nem mindig sikerül rekonstruálni a fotókon látott csodás ételeket. Az itt összeválogatott hőseinknek is nagyon, de nagyon rosszul sikerült kivitelezni.

Újrahasznosított denevérek

A tojástartókból számtalan remek dolgot lehet készíteni. Most például cuki denevéreket, akár a gyerkőcökkel együtt. Nincs más dolgod, csupán három tartót kivágni, a két szélső alját bevagdosni, lefesteni feketére, majd szemeket ragasztani rá. Ezután átfűzhetsz rajta szalagot és felakaszthatod a csillárra.

Újrahasznosított denevérek tojástartóbólForrás: happyclippings.com

Ijesztően kedves füzérek

Ez az elsőhöz hasonló, ám itt érdemes olyan mintákat választani, melyeken itt-ott átjut a fény. Egyszerűen vágd ki, majd fűzd őket egy madzagra és helyezd el az ajtóknál, lógasd le polcról, de akár a falra is teheted őket.

Vágj ki olyan mintákat, amin valahogy átjut a fényForrás: fortytworoads.blogspot

A denevér és koponya, minták mellett használhatsz más motívumokat is. A lényeg, hogy ijesztőek és a Halloween-hez köthetőek legyenek.

Használd a Life.hu sablonját!Forrás: Shutterstock