Ez egy galamb vagy tyúk? Milyen madár lehet valójában, és mégis milyen célt szolgálhat Jáva szigetének erdejében? Erre hamar megkapjuk a választ, mivel az épület neve, a Gereja Ayam, második szótagja azt jelenti csirke. Tehát ez egy Csirketemplom, de nem a szárnyasokhoz imádkoztak benne.

Indonéziában, Magelangban található ez az egyedülálló épület, mely hosszú évek óta elhagyatott, ám így is rengetegen megfordulnak a falain belül; turistacélpont.

Indonéziában, Magelangban található ez az egyedülálló csirke alakú templom, mely hosszú évek óta elhagyatott, ám így is rengetegen megfordulnak a falain belülForrás: Northfoto

1989-ben Daniel Alamsjah álmot látott, amelyben Isten személyesen szólt hozzá, és szólította fel arra, hogy építse meg ezt az egyedülálló épületet.

Nem is akármilyet, galambformájút. A tervezés nem sikerülhetett túl jól, mivel a szabadság jelképének számító madár helyett, mindenki egy csirkét látott benne.

Az 1990-es években Daniel Alamsjah meggyőzte a hívőket, hogy segítsenek az építkezésben, de sajnos pénzügyi nehézségek miatt, a templom sosem lett teljesen kész. Mára már – befejezés és renoválás hiányában – az épület igen romos, mégis rengeteg turista és fotós megy be az épületbe, sőt vannak, akik meg is másszák.

Az 1990-es években Daniel Alamsjah meggyőzte a hívőket, hogy segítsenek az építkezésben, de sajnos pénzügyi nehézségek miatt, a templom sosem lett teljesen készForrás: Northfoto

Ám fontos tudni a Csirketemplomról, hogy bár Alamsjah keresztény, mégse kötelezte el vallásának az épületet. Szerinte ez egy imaház, melyben bárki imádkozhat Istenéhez. Így különböző vallású hívők is ellátogatnak ide, egyfajta zarándoklatként – buddhisták és muszlimok is.

A templom, vagyis imaház alatt 15 szoba található – melyek egy része befejezetlen. Alamsjah elismerte, hogy drogfüggőket és elmezavaros, erőszakos fiatalokat is kezeltek itt, de egy ideje már csak a látogatók keresik fel.

/1710/A_csi2017101310457