Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól.

Hozzávalók a lecsóhoz:

  • 60 dkg tv paprika
  • 25 dkg paradicsom
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg főzőtök
Tökös lecsó tört búzávalForrás: LifeTv

Így készül: 

Egy kevés olajon megpárolom a fél karikákra vágott vöröshagymát. Ráöntöm az apró kockákra vágott paradicsomot, majd hozzáadom a karikára vágott tv paprikát. Ekkor kerül bele az ujjnyi nagyságúra vágott tök. Megsózom, zúzott fokhagymával ízesítem, és puhára főzöm. A tört búzát kétszeres mennyiségű zöldségalaplében készre párolom. 

Nézd meg a teljes adást itt: