Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól.
Hozzávalók a lecsóhoz:
- 60 dkg tv paprika
- 25 dkg paradicsom
- 15 dkg vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 dkg főzőtök
- só

Így készül:
Egy kevés olajon megpárolom a fél karikákra vágott vöröshagymát. Ráöntöm az apró kockákra vágott paradicsomot, majd hozzáadom a karikára vágott tv paprikát. Ekkor kerül bele az ujjnyi nagyságúra vágott tök. Megsózom, zúzott fokhagymával ízesítem, és puhára főzöm. A tört búzát kétszeres mennyiségű zöldségalaplében készre párolom.
Nézd meg a teljes adást itt: