A fekete a színelmélet szerint nem is szín, mivel környezetéhez képest, a látható fényt egyáltalán nem, vagy csak nagyon gyengén veri vissza. A hétköznapokban azonban színnek vesszük, így beszélhetünk róla úgy, mint a gyász színéről. A fekete a lakberendezésben rég nem számít tabunak, bár vannak olyan felhasználási felületei, amik még mindig nagyon ritkák.

A fekete kényes szín, minden azonnal meglátszik rajta. Ha olyan lakásban élsz, ahová könnyen beszáll a por az utcáról, akkor érdemesebb inkább barna bútorokat venned. Ugyanakkor remekül működik szinte az összes színnel. Pirossal, bordóval, arannyal kombinálva elegáns, erotikus hatást érhetsz el, ami remekül passzol hálószobába, de akár ebédlőbe is. A világos színekkel játékossá teheted, a minták vibrálását csökkenti, így elvéve a zavaró élüket.

A fekete remekül működik szinte az összes színnel és mintávalForrás: Press Loft
A fekete erősen szimbolikus szín
Jelenthet mértékletességet, eleganciát, luxust, titkot, de a gyász, a szomorúság és a depresszió színe is.

A fekete faltól nem kell félni, bár nem érdemes a szoba összes oldalát ezzel a színnel kifesteni. Nagyobb belmagasságban, nagyobb térben érdemes kihasználni a mélységét. Azzal, ha egy semleges szín mellé csupán egyetlen falon használod, nem lőhetsz mellé. Ilyenkor érdemes egy világosabb szobarészen alkalmazni, külön lámpákkal megvilágítani és valamilyen határozott formavilágú bútort elétenni.

Bánj óvatosan a fekete színnel, de ne félj tőle!Forrás: Press Loft

A fekete kiegészítők jól működnek a gyerekszobában is. Világos színekkel párosítva – fehér, sárga – remek kontrasztot ad, ami egy csecsemőnek különösen tetszetős.

Fekete kiegészítők a gyerekszobában - a kontrasztos minták lekötik a kisgyerek figyelmétForrás: Press Loft
Az Alien atyja, H.R.Giger biomechanikus bútoraiForrás: hrgiger.com
Az Alien atyja, H. R.Giger biomechanikus bútorai
H. R. Giger már jóval az Alien-filmek megszületése előtt kacérkodott a biomechanikus szürrealizmussal, ennek köszönhetően figyelt fel rá Ridley Scott, és kérte fel a már említett film látványvilágának megteremtésére. Annyira ismertté vált ezáltal, hogy sokan csupán az Alien atyjaként tartják számon, de ennél sokkal többet adott nekünk. Nézd meg a bútorait!

A feketével azonban érdemes óvatosan bánni. Ha a lakberendezési tárgyak több mint fele ilyen színű, akkor könnyen túl mély hatást érsz el, és kényelmetlenül fogod érezni magad.

1. Asztali lámpa - Lunett design 32.000 Ft, 2. Gyertyatartó - KIKA 11.990 Ft, 3. Dohányzóasztal - Beliani 69.999 Ft, 4. Szőnyeg - Szőnyeg Vár 20.400 FT, 5. Fotel - VidaXL 55.540 Ft, 6. Asztali tükör - IKEA 3490 FtForrás: Life.hu