Intergalaktikus űrállomás áll a New Hampshire-i erdőben - Nyári tábor másként

nyári tábor fiatalok űrállomás New Hampshire erdő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te milyen emlékeket őrzöl a gyerekkori táborokról? Számháború, strandolás, tábortűz, esetleg egy ifjúkori plátói szerelem? Nos, a New Hampshire-i erdő egész más emlékeket fog őrizni, miután a táborozók hazautaztak.

A közel 100 gyermek, egy elhagyott intergalaktikus űrállomást épített, mindössze egy hét alatt. A 10-18 évesek nem csak lazítani érkeztek a Beam Camp-be. 100 munkaórájuk során olyan technikákat és tudást alkalmaztak, melyeket ebben a szuper táborban sajátítottak el - interaktív elektronika, ácsmunkák, gipszöntés, festés és festészet... és így tovább.

Forrás: spark.adobe.com

A 8-as számú űrállomás, egy kitalált történet része, melyet maguk a gyerekek is alakíthattak.

A projekt nem csupán a kezüket, de az agyukat is megdolgoztatta. Számos elemét ők maguk találták ki, mint például a faux űrfelszereléseket, vagy épp egy régimódi hirdetőtáblát, az űrtranzakutatók számára.

A csapatmunka, a hatékony összedolgozás, a közös ötletelés és a valóságtól elrugaszkodott, absztrakt gondolkodás serkentése mind észrevétlenül voltak jelen az építéskor. A felügyelő tanárok nem a gyerekek helyett, inkább velük együtt dolgoztak és gondolkodtak.

Forrás: spark.adobe.com

400 ezer forintból épített saját házat magának a középiskolás fiú

Nem sok 13 éves fiatalnak az álma, egy saját, két kezével felépített ház. Luke Thill tehát a kivétel, aki sok mindent tett ezért a szülei kertjében lévő, kétszintes házért. Az összesen 5 négyzetméteres ingatlanról kívülről nehéz elhinni, hogy élhető, de az.

Az alkotás olyan sikerélményt ad, melyet később is keresni fognak a gyerekek, ezzel pedig nagy előnyre tesznek szert az élet bármely területén. A különböző korosztályú fiatalok együttes tevékenykedése pedig egyfajta hidat teremtett a generációk közt.

Ez a kreatív és kifejezetten interaktív foglalkozás a Beam Center nonprofit szervezet ifjúságfejlesztési programjának része. 2005 óta szervezik meg az erdőben a táboraikat, melyek révén nagyon sok csodálatos dolgot készítettek már a gyerek.

Fantasztikus!

/1711/Inter2017113153743

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.