A tökéletes arcbőrt elérni nem lehetetlen, csupán napi szintű odafigyelést, gondoskodást igényel. Hosszú távú befektetés, és érdemes minél korábban elkezdeni!

1. Tudom, elcsépelten hangzik, de a kialvatlanság, a stressz nyomot hagynak bőrünkön. Törekedj rá, hogy kiegyensúlyozott maradj, és igen, szükséges a pihentető nyolc óra alvás ahhoz, hogy bőröd kipihent, feszes és szép maradjon.

Pihend ki magad, bőrödnek is jót tesz a napi 8 óra alvásForrás: Giphy

2. A külső-belső vízháztartás szinten tartása elengedhetetlen a feszes, egészséges kinézetű bőrképhez. Ezért fordíts energiát rá, hogy a bőrtípusodnak, korosztályodnak megfelelő kozmetikumokat használd, és igyál naponta 2-3 liter minőségi folyadékot!

3. Fontos a körültekintő táplálkozás is ahhoz, hogy bőröd szerkezete javuljon vagy megőrizd kislányos feszességét, szépségét. Kerüld a tejtermékeket, a túl zsíros, fűszeres ételeket, a mű dolgokat. Fogyassz vitamindús, energetizáló ételeket.

4. Kozmetikumaid összetételére figyelj: antioxidánsokban és tápláló hatóanyagokban gazdag legyen. A drogériák kínálatában sokféle krémet, szérumot, fluidot, esszenciális arcolajat, arcpermetet találsz, így kiválaszthatod a bőrtípusodhoz a legmegfelelőbbet. Mindig használj külön arcra való fényvédőt.

Válassz antioxidánsokban és tápláló hatóanyagokban gazdag arckrémetForrás: Shutterstock

5. Heti rendszerességgel radírozd le bőrödet ultrafinom szemcséjű arcradírral. Így kíméletesen távolítod el az elhalt hámsejteket. Bőröd meghálálja, fellélegzik, és sokkal hatékonyabbak lesznek az alkalmazott kozmetikumok.

6. Ha mód van rá, naponta többször moss arcot és ügyelj rá, hogy napközben minél kevesebbszer érintsd meg. Érdemes frissítő arcpermetekkel kényeztetni napközben a bőrödet, főleg ha klimatizált helyiségben tartózkodsz huzamosabb ideig, mert a klíma, a meleg is szárítja a bőrödet.

7. Bagatell dolognak tűnik, mégis fontos: fürdés, arcmosás után pusztán csak itasd le arcodról a nedvességet, ne dörzsöld arcodat az érdes törölközővel, így elkerülöd, hogy a gravitáció jelei idő előtt láthatóvá váljanak.

Arcmosás után pusztán csak itasd le arcodról a nedvességetForrás: Shutterstock

8.Az atkák, baktériumok az arcod nem szívesen látott vendégei, ezért érdemes hetente friss párnahuzatot cserélni.

9. Ha sminkeled magad, eszközeidet minden egyes használat után tisztítsd meg. Mindig higiénikusan tárold, mind a kozmetikumaidat, mind az eszközeidet. Lejárt szavatosságú terméket semmilyen körülmények között ne tegyél az arcodra.

10. A sminket mindennap frissen kell elkészíteni, sminkben aludni tilos! Ha vízálló terméket használsz, akkor nem lesz elegendő a víz, szappan, tusfürdő kombója, vízálló vagy kétfázisú olajos lemosóval tudod kíméletesen eltávolítani a sminket.

Tudd meg, mi kell a bőrödnek! Így ápold reggel és este
A napi arcápolási rutin elengedhetetlen ahhoz, hogy mindig friss és üde legyen a bőrünk. De mikor és milyen termékeket kell használni? Larion Oscar sminkmester elárulja!