Készülj fel a téli szünetre! - Gyerek- és családlefoglalós ötletek

karácsony téli szünet unalom ötletek gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A téli szünet az, amit az összes gyerek vár, de a szülők gyakran félnek tőle. Kint hideg van, a gyerkőcöket mégis le kell valahogy foglalni, fárasztani. Persze, a karácsonyra kapott ajándékok ilyenkor nagy slágernek számítanak, mégsem lehet csak ezekre apellálni. Mutatjuk a legjobb ötleteket, melyekhez nem kell feltétlenül kézügyesség.

Végre van elég időtök, nem kell rohanni oviba, iskolába, nem vár házi feladat, nem érsz haza fáradtan a munkából. Használd ki! A lényeg, hogy valóban minőségi időt töltsetek egymással.

Képekre fel, de nem úgy, ahogy gondolod!

Persze, kellenek a friss fotók és videók, de ne ezzel teljen az ünnepi időszak. Fogd meg másként a képek iránit szenvedélyt. Vegyétek elő a régi családi fotókat, terítsétek ki őket a szőnyegre és mehet a nosztalgiázás. Ez még egy 3-4 éves gyereknek is nagy élmény, főként, ha azt vesszük, ő már igen ritkán találkozik nyomtatott fotóval.

Forrás: Shutterstock

Szánkó, hóember, hógolyócsata

Most elég hihetetlennek tűnik, de ne add fel a reményt, hátha lesz fehér karácsony. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján pedig érdemes már az első szállingózó hópelyheket megrohamozni.

Forrás: Shutterstock

Mesélj fejből!

A gyerekek szeretik a visszatérő meséket, mivel ez is egyfajta biztos pont az életükben. Hiába hallották már százszor, ugyanolyan élvezettek hallgatják. Ám van annak valamilyen különleges varázsa, amikor ők választhatnak szereplőt, amikor ők adhatják meg az alapsztorit. A fejből mesélés több szempontból is jobb, és több változata létezik.

Készítsetek családfát

A karácsony a legmegfelelőbb időszak erre, hiszen ilyenkor van együtt a legtágabb család – ez remek lehetőséget teremt a régi történetekre, a már elhunyt családtagokra való emlékezésre, valamint a távolabbi, ritkán látott rokonok megismerésére. Rajzoljátok fel az ágas-bogas fát, írjátok fel a neveket, és díszítsétek ujjlenyomat-levelekkel.

Forrás: Shutterstock

Kollázsra fel!

Magazinok, reklámújságok, matricák, festékek és rajzeszközök állnak rendelkezésetekre. Akár külön, akár közösen készítitek, érdemes egy adott téma köré rendezni az alkotásokat. Remek móka és hosszú ideig tudtok közben egymásra koncentrálni tévé és mobilok nélkül.

Forrás: Bloglovin

Ne dobd ki a dobozokat!

Karácsony másnapján mindig párral több kartondoboz lelhető fel a házban, mint előtte. Használd ki őket! Egy kis festés, némi fantázia és kész is a kastély, a mosógép, tűzhely, autópálya... stb. Mutasd meg, hogy az újrahasznosítás igenis jó dolog, és az együtt barkácsolás remek móka.

Tanítsd!

Vessétek bele magatokat a sakk, a malom és a különböző kártyajátékok világába. Ezek nem olyan egyszerűek, mint egy társas, épp ezért jobban fejlesztik többek közt a logikát. Légy türelmes, egyszerre csak egy dolgot magyarázz el, hagyd, hogy ráérezzen a játék ízére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.