Önbizalom-növelő és öltözködési tanácsok: megjelent a Plus Size Stílusbiblia

tanácsadás plus size stílus önbizalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerencsére nemcsak külföldön, Magyarországon is egyre többen foglalkoznak a pozitív testkép, az egészséges önbizalom fontosságával, és a plus size nők helyzetével. Az újabb hazai kezdeményezés Kozma Ritától származik, a Plus Size Stílusbiblia írójától.

Kozma Rita kommunikációs szakember, művésztanár és stílustanácsadó. Hosszú éveken át dolgozott újságíróként és stylistként, mégis a 2010-es év volt sorsfordító számára, amikor az akkor még plus size-os Tóth Verát öltöztette egy divatanyaghoz. Rádöbbent ugyanis, hogy a telt hölgyek nehezebben boldogulnak, amikor ruhavásárlásra kerül sor, főleg, ha csinosan szeretnének felöltözni. A divatvilág egyértelműen a vékonyabb lányokra specializálódott.

Rita akkor döbbent rá, hogy a telt hölgyek nehezebben boldogulnak, amikor ruhavásárlásra kerül sor, amikor még az akkor plus size Tóth Verát öltöztette Forrás: Instagram/Kozma Rita

A Plus Size guru ekkor elhatározta, hogy stílustanácsokat fog írni közösségi oldalára. Az a cél vezérelte, hogy a telt nők is jól érezzék magukat a bőrükben, megtalálják az alkatukhoz és a személyiségükhöz illő ruhákat. Ezzel elindult egy pozitív spirál, amiből mára valóságos birodalom lett – online magazinnal, önbizalom és styling tréningekkel –, melyek koronája a Plus Size Stílusbiblia.

7 inspiráló idézet a leghíresebb plus size modelltől

Ashley Graham plus size modelltől szinte nap mint nap tanulunk valamit a pozitív testképről, önmagunk elfogadásáról és szeretetéről, és arról, milyen hatással vannak a megszégyenítő, kritizáló kommentek embertársainkra. Tanuljunk tőle ma is: íme, 7 idézet Ashley-től.

Kozma Rita hiánypótló kiadványa nem csupán öltözködési tanácsokkal, stílustippekkel látja el a gömbölyű idomú hölgyeket, hanem erősíti az önbizalmat, útmutatást ad a kiegyensúlyozottabb, boldogabb élethez, vagyis segít a külső-belső harmónia megteremtésében.

Kozma Rita hiánypótló kiadványa nem csupán öltözködési tanácsokkal, stílustippekkel látja el a gömbölyű idomú hölgyeket, hanem erősíti az önbizalmat, útmutatást ad a kiegyensúlyozottabb, boldogabb élethez Forrás: Instagram/Kozma Rita

A Plus Size stílusbiblia kifejezetten a telt nőknek segít abban, hogy megtalálják a hozzájuk illő fazonokat, színeket, alapdarabokat, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben. De mit sem ér a vonzó külső, ha boldogtalanok és elégedetlenek vagyunk magunkkal, az életünkkel, és nem szeretjük igazán azt a nőt, aki visszanéz ránk a tükörből. A Plus Size Stílusbiblia célja, hogy a külsőnkön kívül az önbizalmunkat is táplálja, segítsen abban, hogy egyre jobban, és jobban szeressük magunkat. Gyakorlati útmutatókkal szolgál arra az esetre, ha éppen magunk alatt vagyunk, de akkor is segít, ha szeretnénk továbblépni az önszeretet felé. Kozma Rita plus size stylist mindebben segít a hölgyeknek, hogy soha, semmilyen helyzetben ne érezzék elveszettnek magukat, legyen szó arról, ha munkahelyre, randira, esetleg egy elegáns alkalomra kell csinosan felöltözni – testben és lélekben egyaránt.

A könyv gyakorlati útmutatókkal szolgál arra az esetre, ha éppen magunk alatt vagyunk, de akkor is segít, ha szeretnénk továbblépni az önszeretet felé Forrás: Instagram/Kozma Rita

"Bebizonyítom, hogy igenis minden husi nő jó nő!"

Négy évvel ezelőtt határozta el, hogy kifejezetten a plus size témára specializálódik a fotósként dolgozó Erdős Juci. Hogy milyen személyes élmények vezettek ehhez a döntéshez, miért imádja csinálni, és hogyan kell megtanulni szeretni magunkat, többek között erről mesélt nekünk a mindig nyílt és őszinte művész, akit a közelgő Plus Size Napról is kifaggattunk. Olvasd el az interjút!

Karácsonyi könyvajánló divatőrülteknekhttp://www.life.hu/trend/20171201-karacsonyi-konyvajanlo-divatorulteknek.htmlAz idei év nemcsak a szakácskönyvek terén volt kiemelkedő, a magyar könyvkiadás divat tematikájú kiadásokkal is elkényeztette az olvasókat. Megmutatjuk, melyek azok a könyvek, amelyek a karácsonyfa alatt is nagyszerűen mutatnának. Trend--A téli smink 5 alapszabályahttp://www.life.hu/trend/20171204-a-teli-smink-ot-alapszabalya.htmlA hideg, szeles, csapadékos időjárás erősen igénybe veszi bőrünket. Ahogy a benti meleg és a kinti hideg kontrasztja is. Hőérzetünk is másképp alakul, aminek hatására hajlamosak vagyunk még kevesebb folyadékot inni, pedig elengedhetetlen a bőséges folyadékbevitel ahhoz, hogy hidratált legyen a bőrünk. Összességében sokkal több figyelmet igényel bőrünk ápolása a téli időszakban, hogy ellenállóbb és ragyogóan üde legyen. TrendOrigoKarácsonyi outfitek, amik garantáltan ünnepi hangulatot teremtenekhttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20171129-karacsonyi-outfitek.htmlKarácsonykor mindenekelőtt a lelkünket kell ünneplőbe öltöztetni, de kétségtelen, hogy az is hatással van a hangulatunkra, érzéseinkre, hogy éppen milyen ruhát viselünk, így a külsőnk kicsinosítása is az ünnep része. SzépségOrigoRuhamustra a Comet-gálárólhttp://www.life.hu/trend/20171209-ruhamustra-a-comet-galarol.htmlPénteken este rendezték meg a Comet-díjátadót, ahol természetesen sok magyar híresség tiszteletét tette. Mutatjuk is a legemlékezetesebb vörös szőnyeges pillanatokat! Trend--A legcsodásabb karácsonyi kollekciók: sminkkészletek és kozmetikumok az ünnep jegyébenhttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20171129-karacsonyi-sminkkeszletek-es-kozmetikumok.htmlAz igazi karácsonymániásoknak nem kell elmagyarázni, hogy mennyire jó érzés megcsodálni, kézbe venni, megszagolgatni egy-egy szépségápolási márka ünnepi kollekciójának termékeit. Hagyd magad elvarázsolni az ünnep illataival és csillogásával: mutatjuk a kedvenc karácsonyi kollekcióinkat! Szépség--15 év után taszították le Gisele Bündchent a legjobban fizetett modellek trónjárólhttp://www.life.hu/trend/20171128-ok-2017-legjobban-fizetett-modelljei.htmlÉvről évre elkészül a legjobban fizetett modellek listája. Az előző évekhez képest hatalmas változás állt be az élversenyzők körében: 15 év után ugyanis letaszították a trónról Gisele Bündchent. Trend

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.