7 inspiráló idézet a leghíresebb plus size modelltől, Ashley Grahamtől

plus size modell inspiráció Ashley Graham plus size
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ashley Graham plus size modelltől szinte nap mint nap tanulunk valamit a pozitív testképről, önmagunk elfogadásáról és szeretetéről, és arról, milyen hatással vannak a megszégyenítő, kritizáló kommentek embertársainkra. Tanuljunk tőle ma is: íme, 7 idézet Ashley-től. 

Amikor feltöltök egy-egy edzős videót, rengeteg komment érkezik. Olyanok, mint hogy "soha nem leszel sovány, ne is próbálkozz" vagy "ne edz túl keményen, még sovány leszel" vagy "miért akarnád elveszíteni a pluszkilókat, amik híressé tettek". Csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba: azért edzek, hogy egészséges legyek, jól érezzem magam, kitisztítsam a fejemet, megmutassam a telt lányoknak, hogy ők is képesek bármit elérni a sportban, illetve hogy rugalmasabb, erősebb, energikusabb legyek. Nemcsak a fogyás kedvéért lehet sportolni, hanem önmagad iránti tiszteletből is.

,,Azért edzek, hogy egészséges legyek, jól érezzem magam, kitisztítsam a fejemet, megmutassam a telt lányoknak, hogy ők is képesek bármit elérni a sportban" Forrás: Instagram/Ashley Graham

Több vagyok, mint a méreteim. Ez a test és az egész ember lealacsonyítása.

Szeretném megváltoztatni, ahogy a nők gondolkodnak önmagukról. Sokszor elutasítottak, mert túlságosan telt vagyok, de sokszor elutasítottak azért is, mert túlságosan alacsony vagyok. Soha nem fogsz megfelelni mindenkinek, lényeg, hogy te magad boldog legyél, és jól érezd magad a bőrödben.

Így látják a világot a legdögösebb plus size modellek

Nem kell csontsoványnak lenned ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben – vallják a plus size modellek, akik modellkarrierjük mellett az egészséges önkép és a test szeretetének szóvivői is. Íme, 5 plus size modell, aki sokat tett a nőkért!

Mindig azt mondták nekem, hogy nem vagyok címlaplánynak való, csak katalógusokban szerepelhetek. És mivel ezt olyan sokáig hallgattam, el is felejtettem, hogy valójában mi az álmom. Ezek a szavak hosszú időre bizonytalanná tettek: kövérnek és csúnyának éreztem magam. Amikor viszont rájöttem, hogy nem azt az életet élem, amit elképzeltem magamnak, minden megváltozott. Beindult a karrierem.

Egyesek szerint túlságosan telt vagyok. Mások szerint túl magas, túlságosan is dús keblű, vagy éppen túl alacsony. Amikor a legelőnyösebb szögből fotózom magam, akkor azért szólnak, mert rejtegettem a valódi énemet, amikor kiposztolom a narancsbőrömet, azzal vádolnak, hogy a túlsúlyt reklámozom. Abba kellene már hagyni mások kritizálását. Én ezen vagyok!

,,Abba kellene már hagyni mások kritizálását." Forrás: Instagram/Ashley Graham

Szeretném hinni, hogy én magam is hatással vagyok a világra: szeretném, ha a narancsbőröm megváltoztatná valakinek az életét ebben a nagy világban.

Amit anyukám soha nem csinált, hogy nem nevezte magát kövérnek. Soha nem gondolta, hogy diétáznia kellene, és soha nem mondta magára, hogy csúnya. Nagyon nagy hatással volt rám, de erre csak később ébredtem rá. Fiatalként engem is foglalkoztattak azok a kérdések, mint más korombelieket: elég jó vagyok-e, elég szép vagyok-e. Amikor felnőttem, akkor jöttem rá, hogy anyukám a legmagabiztosabb ember, akit csak ismerek. Az ő megjelenése tele van bájjal, erővel, magabiztossággal. Miatta lettem én is ilyen.

Bebizonyítom, hogy igenis minden husi nő jó nő!

Négy évvel ezelőtt határozta el, hogy kifejezetten a plus size témára specializálódik a fotósként dolgozó Erdős Juci. Hogy milyen személyes élmények vezettek ehhez a döntéshez, miért imádja csinálni, és hogyan kell megtanulni szeretni magunkat, többek között erről mesélt nekünk a mindig nyílt és őszinte művész, akit a közelgő Plus Size Napról is kifaggattunk. Olvasd el az interjút!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.