Idén is több olvasónk tisztelt meg minket azzal, hogy levelet küldött nekünk. Volt, hogy csupán saját történetüket szerették volna megosztani, de olyan is előfordult, hogy segítséget kértek tőlünk. Ezen kívül még számos más „vallomást” is leközöltünk, melyek segíthettek olvasóinknak életük átértékelésében. Ezekből választottuk ki a legérdekesebbeket.

Egy magyar drogkereskedő élete három felvonásban  

Egy dealer mesélt őszintén arról, hogy miként szippantotta be a drogok világa, hogyan került fel az illegális ranglétrán, valamint lebukásairól, üzleteiről, magánéletéről is rengeteget elárult nekünk. Olyan világba tekintetsz be a cikksorozatunk segítségével, ami egy átlagember előtt rejtve működik. Olvasd el!

Egy dealer mesélt őszintén arról, hogy miként szippantotta be a drogok világaForrás: Thinkstock

„Menj! Nézd meg! A te kislányod” – egy nyílt örökbefogadás története  

Zsuzsa hosszú időn át próbált teherbe esni, majd végül férjével az örökbefogadás mellett döntöttek. Amikor megismerkedtek azzal a nővel, aki a még meg nem született gyermekét szerette volna más családban tudni, egyszerre érezték magukat a mennyben és a pokolban. A vérszerinti anya ugyanis a tényleges örökbeadás után még 6 hétig meggondolhatja magát. A megható történetet két ember családdá válásáról ITT találod.

Egy nyílt örökbefogadás igaz történeteForrás: Thinkstock

Van, hogy egyszerűen csak kihűl egy több éves kapcsolat. Te mit tennél?  

Egy őszinte levélíró, csodálatosan megfogalmazta azt, amikor két ember egy úton indul el, de az idő előrehaladtával, először csak elengedik a másik kezét, majd a lépéseik szinkronja is megszűnik, a végén pedig már külön irány felé kacsingatnak. Ez nem a megcsalásról, ez a tiszteletről szól!

El vagyok keseredve; miattad, miattam, a gyerekeink miatt. Gyászolom az életet, amit együtt terveztünk el, amit együtt akartunk leélni. Nem maradhatok Veled csak a gyerekek kedvéért. Tovább már nem.

Van, hogy két ember egy úton indul el, de idővel elengedik a másik kezétForrás: Shutterstock

Inkább tartsa a homokban a fejét, vagy álljon elé?

Az egyik olvasói levélben, egy háromgyerekes anya fejezte ki aggodalmát, férje esetleges hűtlensége miatt. Bár az asszony nem talált gyanús jeleket, azt gondolja – egy ismert eset kapcsán -, hogy mivel alkalma lenne rá, ezért vélhetően meg is teszi.

(...) A férjem jó ember, de alig van itthon, annyit dolgozik! A barátnőm férje hazajárt rendesen, viszont kiderült, hogy fent van álnéven egy társkeresőn. Nagyon félek, hogy mi van, ha engem is megcsal a férjem! Annyit van távol, hogy alkalma lenne rá bőven. Nagy nőcsábász volt, amikor összekerültünk, de azt mondta, mellettem minden megváltozott. Rettegek! Nem is tudom, mit csinálnék, ha megtudnám, hogy megcsal! Mit tehetnék?
,,Rettegek! Nem is tudom, mit csinálnék, ha megtudnám, hogy megcsal!"Forrás: Thinkstock

 

 

Élő Elemér, párkapcsolati szakértő osztotta meg velünk gondolatait a féltékenység és megcsalást témakörében.

Mindannyiunknak vannak titkai. Nem lennénk ugyanis emberek, ha a másikkal minden gondolatunkat megosztanánk. Ha valaki fél attól, hogy talál valamit, lehet, hogy célszerű nem keresgélnie, de jó, ha lelkileg felkészülten várja a kellemetlen meglepetéseket. Persze az, amit talál sem biztos, hogy az, aminek tűnik. A látszat gyakran csal, hiszen minden ember mögött egy történet áll, amiből egy pici részletet kiragadva, óriási az esély arra, hogy félreértjük. A teljes cikkért kattints IDE!

 2018-ban is várjuk a leveleket az info@life.hu címre.