Mit tesz az, aki imádja a Gyűrűk urát, és szeretne némi plusz bevételre szert tenni? Nos, elsőre talán nem az jutna az eszedbe, ami ennek az angliai házaspárnak. Ők ugyanis úgy döntöttek, építenek egy hobbitházat, és egyfajta apartmanként kiadják a turistáknak.

Carol Cavendish (37) és férje, Karl (32) három évvel ezelőtt fejezték be az egyedülálló hobbitház építését. Az üdülni vágyók lélegzetelállító környezetben pihenhetnek, és adhatják át magukat a gyönyörű angol vidék varázsának, mely remekül igazodik a Gyűrűk urában lefestett Megyéhez.

Carol Cavendish és férje, KarlForrás: Northfoto

A fűtetővel, körkörös ajtókkal és színes üvegablakokkal ez a földalatti kunyhó hű maradt az őt ihlető könyvhöz. A Potts House maga a megtestesült rajongás és üzleti érzék egyben.

Reméljük, ez remek módja lesz annak, hogy az emberek, kilépve a mindennapok mókuskerekéből, egy fantasyvilágba csöppenhessenek – nyilatkozta még 2015-ben Carol a Daily Mailnek.

Férjével együtt nagy rajongói a Gyűrűk urának, így megpróbálták a lehető leghűebben megépíteni és berendezni a hobbitházat. Ugyanakkor mindig kisebb aggodalommal fogadják a Tolkien-fanatikusokat, de eddig még senki sem panaszkodott.

„Semmi sem jobb, mint ülni a nappaliban, és a nyitott kerek ajtón át nézni a tájat" - modja CarolForrás: Northfoto

Semmi sem jobb, mint ülni a nappaliban, és a nyitott kerek ajtón át nézni a tájat. Igazán olyan, mintha egy másik világban lennénk - mesélte Carol.

Megnyitása óta már több mint ezren élvezték ennek a különleges háznak a vendégszeretetét. Még a tulajdonosokat is meglepi, hogy az emberek olykor milyen messziről utaznak Northshire-ba csak azért, hogy pár napra kipróbálják a hobbitok életét. Voltak már vendégeik például New Yorkból és Új-Zélandról is.

30 éve is épült "hobbit" ház

A Gyűrűk ura óta egyre többen rajonganak a hobbitok aprócska girbe-gurba lakásai iránt. Az apró, melegséget árasztó otthonokban öröm az élet, ezt vallja legalábbis az az ember, aki már 30 éve egy hobbitházban lakik. Nézd meg, milyen elbűvölő belülről egy ilyen lak!

A pár szeretne további házakat is építeni a 6 hektáros területen. Ez egyébként érthető, mivel a kedvelt nyaraló időszakra már most is nehezen lehet időpontot foglalni. Ha te is szívesen kipróbálnád, milyen két éjszakát eltölteni egy hobbit otthonában, csupán hozzávetőleg 150 ezer forintot kell kifizetned – ez csak a szállás díja.

Nézd meg a hobbitlakot belülről is!Forrás: Northfoto