A nappali mutatja meg legjobban, hogy ki is vagy valójában

nappali otthon család egyedülálló lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az otthon közepe – igen, ez a nappali. Itt lazítasz egy fáradt nap után, beszélgetsz a barátaiddal, táncolsz egy házibuliban, de itt gyűlik össze a család is. Nos, nézzük meg, mekkora különbségek is vannak a nagybetűs Nappali és a családos nappali között.

A kávézási szokásaid fényt derítenek az otthonod stílusára!

A fém vagy a fa domináljon? Praktikus vagy épp kényelmes legyen? Mutatunk négy alap kávéfogyasztó típust – természetesen számtalan átfedés lehetséges -, és azt, hogy hozzájuk milyen otthon a legmegfelelőbb. Kávékedvelők, ezt nem szabad kihagyni!

Nappali – ami csak a tiéd

Két verziója van – lakberendezési stílustól függetlenül: a zsúfolt és a szellős. A szellős nappaliban van egy kényelmes kanapé, esetleg pár puff, vagy fotel, tévészekrény, dohányzóasztal és egy kisebb polc. Minden a kényelemről és a praktikumról szól, melyben fontos a rend. Igen, az, hogy minden a helyén legyen alapvető egy szellős nappaliban, de ezt ebben a térben nem is nehéz megvalósítani, hiszen csak a legalapvetőbb bútorok és kiegészítők vannak benne.

A szellős nappaliban van egy kényelmes kanapé, esetleg pár puff vagy fotel, tévészekrény, dohányzóasztal és egy kisebb polc Forrás: Pressloft

A zsúfolt nappali rátesz erre pár lapáttal. Könyvespolc, mini iroda a sarokban, apró olvasósarok, emléktárgyak és csecsebecsék mindenütt. Tévedés azt hinni, hogy ez csak a nőkre jellemző. A férfiak is épp úgy képesek felhalmozni és túltolni a szoba berendezését. Ám ettől még nem lesz automatikusan nyomasztó. Bizony a hatás lehet remek, ha kellően nagy hozzá a szoba alapterülete és világos – akár több kisebb fényforrással.

A zsúfolt nappaliban tömött a könyvespolc és mini iroda van a sarokban, a polcokon emléktárgyak és csecsebecsék "Forrás: Pressloft "

A nappali lehet bohém, elegáns, modern sőt, kedveltek az egyedi gyártású, művészeti elemek is. Ez tükrözi ugyanis a tulajdonos stílusát, életvitelét. Ide invitálsz be mindenkit, aki hozzád érkezik, ezért is fontos, hogy ne csak számodra, hanem a vendégeid számára is kényelmes és kellemes legyen.

A nappali lehet bohém, elegáns, modern sőt, kedveltek az egyedi gyártású, művészeti elemek is Forrás: Pressloft

Családi szoba – osztozkodj

Hasonló funkciót tölt be, mint az előző, ám itt hozzáadódnak még a gyerekek is. Bizony a kicsiket nehéz a saját szobájukra korlátozni, bizony bekerülnek az alapdarabok közé a játszószőnyegek, a kisvasutak és a játéktároló dobozkák is. Az ilyen nappalik ritkán elegánsak, és akik drága, nehezen tisztítható kárpitot választottak, hamar megbánják. Hiába fekteted le a „kanapén nem iszunk, nem eszünk” szabályt, a gyerekek úgyis meg fogják párszor szegni. A meghívott pajtásokról és az itt tartandó zsúrokról már nem is beszélve.

A kicsiket nehéz a saját szobájukra korlátozni, bizony bekerülnek az alapdarabok közé a játszószőnyegek, a kisvasutak és a játéktároló dobozkák is Forrás: Pressloft

A családi nappali ugyanakkor nem kell, hogy egy forgószél által lerombolt térre emlékeztessen. Meg kell benne találni mindenki számára a megfelelő és kijelölt pontokat. Érdemes a tévét és az egyéb technikai eszközöket elrejteni, magasabbra tenni. Így elkerülhető, hogy a gyerkőcök babrálni kezdjék őket. Fontos a bútorok rögzítése, hogy a gyerekek ne tudják magukra rántani.

A családi nappali nem kell, hogy egy forgószél által lerombolt térre emlékeztessen Forrás: Pressloft

A kialakításánál mindig tartsd szem előtt, hogy ez a szoba már nem egyfajta élet-bemutatótérként, hanem a családi összhang és egység mintájaként fog funkcionálni. Kell elég ülőhely, valamint érdemes nagy és puha szőnyeget választani, mivel a gyerkőcök megmagyarázhatatlan módon vonzódnak a padlón üléshez, fekvéshez.

Érdemes nagy és puha szőnyeget választani, mivel a gyerkőcök megmagyarázhatatlan módon vonzódnak a padlón üléshez, fekvéshez Forrás: Pressloft

Mindkét nappalinál érdemes az élhető, otthonos és kényelmes vezérvonalakat követni. Természetesen minden életszakasznak megvan a maga „legtökéletesebb” nappali berendezése, de egy-egy nagyobb bútor esetén, érdemes olyat választani, amely könnyen átalakítható, hogy ne kelljen 3-5 évenként újat venni.

Egy-egy nagyobb bútor esetén, érdemes olyat választani, amely könnyen átalakítható, hogy ne kelljen 3-5 évenként újat venni Forrás: Pressloft
Zuhanyzás vs. kádban fürdés - Szavazz!http://www.life.hu/otthon/20180109-zuhanyzas-vagy-kadban-furdes-szavazz.htmlA napi tisztálkodást gyakran rutinszerűen végezzük. Ezen pedig nem is csodálkozhatunk, hiszen épp a fürdés az, ami a rohanó életünkben egy plusz időkiesést jelent. Ám vannak olyan pillanatok, amikor igenis jól esik átadni magunkat az esti szeánszának. Korábban már megmutattuk a világ legszebb fürdőszobáit, de most a te véleményedre vagyunk kíváncsiak. Számodra mi van a legjobb fürdőben: zuhany vagy kád? Otthon--Álomotthonok – Egy pilisi ház döbbenetes átalakulásahttp://www.life.hu/otthon/20180104-alomotthonok-egy-pilisi-haz-bovitese-atalakitasa.htmlSok csodaszép külföldi és hazai otthont mutatunk be hétről hétre, melyek úgy tökéletesek, ahogy vannak. Most azonban egy olyat hoztunk, mely a tulajdonosai számára nem volt élhető, erősen felújításra szorult, de nem csupán a bútorok tekintetében. Egy fantasztikus átalakulás tanúi lehettek, ami inspirációként szolgálhat a saját otthonotok átalakítása, felújítása során. OtthonOrigo2018 színe a lila, vagyis az ultraviolahttp://www.life.hu/otthon/20180101-az-ev-szine-a-lila-vagyis-az-ultraviola.htmlA Pantone ismét előrukkolt az év színével, mely 2018-ban a merész és gyönyörű ultraviola. Már tavaly is előtérbe került a lila; a Love Symbol #2 árnyalat Prince előtt tisztelgett. Az idei év bátor és magabiztos színe uralni fogja a lakberendezést, mivel remekül illeszkedik a különböző stílusokhoz. Otthon--Egy szoba, mely a háziasszonyok menedéke lehethttp://www.life.hu/otthon/20171130-egy-szoba-mely-a-haziasszonyok-menedeke-lakberendezes.htmlEgy fárasztó nap után, minden nő szeretne egy nyugodt, ám mégis kellő inspirációt nyújtó szobában pihenni. De milyen is egy ilyen, kifejezetten nők számára tervezett helyiség? Talán rózsaszínben pompázik ugró unikornisokkal? Még véletlenül sem. Nézd meg! OtthonOrigoMi a csillagjegyed? Mutatjuk, hogy milyen teríték illik hozzád!http://www.life.hu/otthon/20171201-mi-a-csillagjegyed-horoszkopod-mutatjuk-hogy-milyen-teritek-illik-hozzad.htmlAz étkezéseknek – főként, ha valamilyen alkalomhoz kapcsolódnak – érdemes megadni a módját. Próbáld ki legalább egyszer, hogy a csillagjegyed szerint terítesz meg. Érezni fogod a különbséget! Sőt, ez még a vendégvárás alkalmával is plusz pont lehet. OtthonOrigoEzekkel ronthatod el otthonod hangulatát! - Lakberendezési tippek, trükkökhttp://www.life.hu/otthon/20171112-ezekkel-ronthatod-el-otthonod-hangulatat-lakberendezesi-tippek-trukkok-nappali.htmlSzépen berendezted a szobát, látszólag minden a helyén van, és te elégedetten dőlsz hátra. Nos, ne tedd! Mutatunk négy olyan hibát, amit elkövethetsz, és melyektől az egész hangulatát dobhatod a kukába. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.