Mi történik a naplementében ellovagoló szerelmespár és a „boldogan éltek, míg meg nem haltak" után? A Disney mesék mindig bűbájosan végződnek, ám csak találgathatunk, hogy miként is folytatódhat kedvenc karakterünk élete. Erre azonban csak ritkán kapunk választ, egy-egy művész mese-utópisztikus alkotásából. Ám van valami más is, ami mindenkit érdekel, ez pedig a hercegnők és a kor kapcsolata. Vajon miként öregednének meg?

A Los Angeles-i fotográfus, Tony Ross egy lenyűgöző fotósorozattal állt elő, melyben a legendás Disney-hercegnőket és idősödő alteregójukat ábrázolja.

BelleFotó: Tony Ross

A portrék azonban tartogatnak még egy érdekességet. A fiatal és az idősebb alakokat mind lányok és anyáik elevenítik meg.

HófehérkeFotó: Tony Ross

Ezzel pedig a művész újraértelmezte az anya-lánya kapcsolatot; a hercegnőmodellek frissessége és bája, az anyáik mitikus matriarchaként való ábrázolásával szemben. A képek azonban nem a különbségekre, hanem a hasonlóságokra szeretnének rávilágítani.

A meseszép fotókat nézegetve ráeszmélhetünk, hogy mindkét nemzedék egyformán szép és magával ragadó, épp csak a bennük rejlő és általuk képviselt értékek különbözőek. Erőt ad, nekünk, nőknek, hogy ne féljünk megöregedni.

Nézd meg ezt a rendhagyó sorozatot!Fotó: Tony Ross