Szabó Zsófi őszintén mesélt arról, hogy milyen nehezen sikerült teherbe esnie. Három betegséggel is szembe kellett néznie, már-már a lombikprogramra kezdett el készülni, de a kis Mendel váratlanul mégis megfogant.

Szabó Zsófi Hajdú Péter Esti Frizbi című műsorának vendége volt, ahol először beszélt arról, milyen nehézségekkel kellett szembenéznie kisfia születése előtt. Orvosai kiderítették, olyan egészségügyi problémái vannak, amelyek esetleg meggátolhatják a baba megfoganását.

Azt mondta az orvosom, hogy három betegség, a policisztás petefészek szindróma, az endometriózis és az inzulinrezisztencia van jelen a szervezetemben, úgyhogy rengeteg kivizsgáláson vettem részt. Amikor már minden gyógyszert megpróbáltam, sportoltam, életmódot váltottam, már jók voltak a leleteim, és még mindig nem jött össze a kicsi, akkor azt mondta az orvosom, hogy „Zsófia, érezze jól magát, menjen nyaraljon, pihenjen, fusson félmaratont, és akkor ősszel megpróbáljuk a lombikot"" – idézi a sztáranyuka szavait a Blikk, aki meg is fogadta orvosa tanácsát és egyszer csak váratlanul kiderült, babát vár.

Szabó Zsófi és férje, Zsolti nagyon szeretnének még gyerekeket, ám valószínűleg később is szembe kell néznie a nehézségekkel, hiszen a betegsége továbbra is fennáll. Mindenesetre bizakodnak, hogy később tovább bővülhet majd a család.

"A betegségem nem múlt el, ez csak szinten tartható, nem biztos, hogy összejön egy második gyerek. Mendel miatt nagyon boldogok vagyunk, és ha jön még egy, annak nagyon örülünk majd" – nyilatkozta.