Így ösztönöz téged a Facebook és az Instagram a testmozgásra

Forrás: Shutterstock -
facebook példakép életmódváltás fitnesz testmozgás Instagram edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan ezeket a platformokat, és úgy általában az írott, valamint az online médiát is a testképzavarok melegágyának tartják. Annak ellenére teszik ezt, hogy már rengeteg cikk és hír szól az egészséges fogyásról, az életmódváltásról és a retusálással becsapott célközönségről. Most megmutatjuk, miként lehet tudatosan használni, reális céljaid elérésére a legnépszerűbb közösségi médiumokat.

Instagram – a példaképek követése

Sokan kezdünk el követni fitneszőrülteket; miközben irigykedve nézzük az alakjukat és mérhetetlen lelkesedésüket. Nehezen veszi be a gyomrunk például a jógaimádó Hilaria Baldwint, aki negyedik gyermekével várandós, alakja mégis tökéletes. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy a testmozgás Lindsay Vonn-hoz hasonlóan hozzá tartozzon a mindenapjainkhoz. Ez azonban nem más, csupán kishitűség!

Ne azért kezdj el valakit követni, mert olyan testet akarsz, mint az övé. Nagy eséllyel, neked sosem lesz olyan!

Miért? Mert bizony igaz, hogy ha kevesebb a testmozgásra fordítható időd, lehetőséged és minőséged, valamint nem tudsz annyit költeni a különböző egészségtudatos ételekre, táplálék kiegészítőkre, nem valószínű, hogy valaha is olyan lapos, izmos hasad és olyan kemény és kerek feneked lesz, mint mondjuk egy fitneszmodellnek. A genetika is az utadban állhat, hiszen különböző alapokból, különböző formákat lehet kihozni. Értelemszerűen azoknak lesz sok követőjük, és így kerülnek a látóteredbe, akik a nőies, vagy épp izmosabb nőies formát tudják hozni. A fotók manipulálásáról, a fények erejéről és legideálisabb pózokról már nem is beszélve.

Ez azonban nem szabad, hogy önsajnálatot váltson ki belőled. Azzal, hogy naponta több olyan kép is eléd kerül, amin egészséges, sportos és boldog emberek vannak, neked is erőt ad. Igen ad, és nem adhat, épp csak a gondolkodásodat kell egy kicsit pozitívabbra állítanod.

Staying focused

Britney Spears (@britneyspears) által megosztott bejegyzés,

Őket kövesd az Instagramon, ha extra motivációra lenne szükséged

Miért imádjuk az Instagramot? Például azért, mert motivációból ott soha nincs hiány. Ha az életmódváltás nehézségeit éled, akkor ideje követned azokat a hétköznapi embereket, vagy éppen sportolókat, akik a kitartás terén mindenkit felülmúlnak. Mutatjuk is a kedvenceinket!

Kihívások

Számos olyan kihívást lehet találni, ami ösztönöz. A 30 napig tartó guggolás, fekvőtámasz és egyéb, egy adott gyakorlatra vonatkozó feladatsorok mellett, gyakran egy egész átalakulást követhetünk és csinálhatunk végig. Ezek egytől egyig szuperek! Persze, fotómegosztás terén is találkozhatunk kihívásokkal, de ezek javarésze, ha nem is szándékosan, de támogatja a testképzavarokat. Gondoljunk csak bele a bikinihíd challenge-be, aminek teljesítéséhez igen soványnak kellett lenni.

Fontos tehát, hogy az Instagramot használhatod bátran napi ösztönzőnek – „Látszik, hogy milyen energikus, én is lenyomok meló után egy edzést" -, de sose keresd benne a megváltást, mert azt nem találhatod meg.

Forrás: Youtube

Facebook – avagy a csoportok hatalma

Itt is találhatsz motivációra kiválóan alkalmas oldalakat, embereket. Sokuk magyarázatot és ötleteket ad, megfelelő gyakorlatkivitelezést mutat, a rosszul végzett edzés veszélyeiről ír. Azonban a Facebook erénye nem elsősorban ezekben, hanem a csoportokban rejlik. Sokat lehet találni, ahol - akár idegen - emberek egymást erősítve válnak napról napra fittebbé. Kihívásokat csinálnak, megosztják, hogy aznap mit ettek, mit mozogtak, kérdéseket tesznek fel, de, ami a legfontosabb, hogy értik és érzékeltetik, hogy ez bizony nem egyszerű dolog.

A rendszeres testmozgás - hosszú távon életmódváltás - nagyon kemény mentális erőt feltételez. Akiben ez momentán még nincs meg, vagy nem hisz önmagában eléggé, annak tökéletes egy olyan csapathoz tartozni, akik magukkal húzzák.

Forrás: Shutterstock

Amikor feladná, ott vannak vele a többiek, és bíztatják. Amikor más kezdi el elveszíteni a lelkesedését, ők is segítenek neki visszajönni. Ez az adok-kapok viszony nagyon jót tesz a pozitív változás útjára lépőknek, rajta haladóknak.

Fontos, hogy csak olyan csoporthoz csatlakozz, amelyben van legalább egy ténylegesen hozzáértő személy, mivel az észnélküli sport akár visszafelé is elsülhet.

A fogyás és életmódváltás útjában gyakran a szerelem állhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180130-a-fogyas-es-eletmodvaltas-megakadalyozasa.htmlAmikor egyedül vágunk bele a fogyókúrába, az életmódváltásba nincs egyszerű dolgunk. Ám, ha van mellettünk valaki, talán még nehezebb lehet végigvinnünk a kitűzött céljainkat. Épp ma reggel volt szerencsém hallani egy beszélgetést a buszon, melyben a hölgy – aki épp mellettem állt, és olyan hangosan vitatkozott a telefon másik végén lévő párjával, hogy képtelenség volt nem ráfigyelni – azt nehezményezte, hogy a több éve vele együtt lévő férfi, nemhogy nem támogatja, egyenesen megnehezíti a fogyókúráját, melyre egyébként már több éve készül. Mi lehet ennek a hátterében? Erre keressük most a választ. Ez Zsír!OrigoBlake Lively 10 tippje az egészséges élethezhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180205-blake-lively-tippjei-az-egeszseges-elethez.htmlBlake Livelyt már a tinifilmek főszereplőjeként is sokan imádták, de manapság, amikor egyre több oldalát tudja megmutatni a filmvásznon, ráadásul családanyaként és Ryan Reynolds feleségeként is rendre elbűvöli a közönséget, jobban szeretik, mint valaha. Ezúttal a színésznő életmódhoz való hozzáállására voltunk kíváncsiak, és ezúttal sem csalódtunk. Ez Zsír!OrigoÍgy adott le 35 kilót Jennifer Hudson: elárulta titkáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180201-igy-adott-le-35-kilot-jennifer-hudson-es-igy-tartotta-meg-sulyat.htmlA színésznő 2009-ben, kisfia születése után döntötte el, hogy életmódot vált és leadja a felesleges kilókat. Ezután 35 kilótól szabadult meg, és az igazán nagy dolog az egészben, hogy súlyát azóta, immáron hét éve is tartja. Ez Zsír!OrigoÍgy néz ki Anna Kurnyikova egy hónappal a szülés után: videóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180130-igy-nez-ki-anna-kurnyikova-egy-honappal-a-szules-utan.htmlAnna Kurnyikova decemberben adott életet ikreinek, de a sportolónő máris bombaformában van: mintha mi sem történt volna. Ez Zsír!--Gránátalma: jótékony csodaszer a téli hónapokbanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180124-granatalma-vitaminban-es-asvanyi-anyagban-gazdag-gyumolcs-telre.htmlA téli vitaminpótlás és antioxidáns-bevitel egyik legfontosabb szereplője a csodás piros kis magokat rejtő gránátalma. Most eláruljuk, miért fontos a fogyasztása, és hogyan lehet a lehető legkönnyebben megpucolni. Ez Zsír!--Recept: a legfinomabb zabkeksz diétázóknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180111-recept-a-legfinomabb-zabos-keksz-dietazoknak.htmlAttól mert diétázol, vagy odafigyelsz az alakodra, azért még nem kell éhezni, sőt az édességekről sem kell lemondanod. Íme, egy egyszerű, de annál finomabb és persze nagyon is egészséges keksz receptje. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.