10 inspiráló nő, és a parfüm, amit viseltek

híresség parfüm szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Milyen illattal hódította a férfiakat Marilyn Monroe? Mi volt Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor és Diana kedvenc parfümje? Eláruljuk!
  • Marilyn Monroe: Floris - Rose Geranium

Ahogy nők millióinak, Marilyn Monroe-nak is nagy kedvence volt A Chanel No 5. Kiderült azonban, hogy volt még egy illat, amiért kifejezetten rajongott a színésznő, állítólag ezt viselte a Valaki forrón szereti forgatásán is. Ez pedig a Floris Rose Geranium, ami főleg virágos jegyeket tartalmaz: a rózsa, a geránium, a citronella és a szantálfa kombinációja ez az illat, ami parfümként már megszűnt, csak tusfürdőként kapható ez az illatkombináció.

Marilyn Monroe: Floris - Rose Geranium Forrás: Getty Images
  • Jackie Kennedy: Jean Patou - Joy

Jacki Kennedy sok illatot kipróbált élete során, de kétségtelenül a legnagyobb kedvence Jean Patou Joy nevű parfümje volt. 1929-ben a világ legdrágább parfümjeként mutatták be a közönség számára. Merész lépés volt ez akkoriban, a gazdasági világválság idejében, de bejött a váratlan húzás: a Joy mindenidők egyik legsikeresebb illatává vált a maga erős virágos jegyeivel.

Jackie Kennedy: Jean Patou - Joy Forrás: Getty Images
  • Grace Kelly: Creed - Fleurissimo

Nemcsak, hogy a kedvenc parfümje volt, hanem az a parfüm, amit direkt neki készítettek, és aznap kapta meg, amikor Monaco hercegnőjévé vált. III. Rainer monacói herceg ugyanis az esküvőjük napján lepte meg Grace Kellyt ezzel az illattal, amit a színésznő menyasszonyi csokra ihletett, így ez is alapvetően virágos jegyeket tartalmaz.

Grace Kelly: Creed - Fleurissimo Forrás: Getty Images
  • Elizabeth Taylor: Jean Desprez - Bal A Versailles

Napjainkban minden sztárnak kijön egy-egy illata, korábban ez azonban nem volt megszokott. Elizabeth Taylor ebben is úttörő volt, amikor elindította parfümbirodalmát. A White Diamonds nevű parfümje mai napig a legtöbbet eladott illat, amit híresség tervezett. Mielőtt saját márkáját kezdte volna viselni, Jean Desprez Bal A Versailles elnevezésű kicsit franciás, kicsit keleties, nagyon mély illatát viselte. Ezt használta a Kleopátra forgatása alatt is. Még egy érdekesség az illat kapcsán: a színésznő jó barátját, Micheal Jacksont is meglepte ezzel a parfümmel, aki utána élete végéig ezt használta.

Elizabeth Taylor: Jean Desprez - Bal A Versailles Forrás: Getty Images
  • Diana hercegnő: Quelques - Fleurs

Fiatalabb korában Diana is a bódítóan virágos illatok szerelmese volt. Nagy kedvence volt az esküvőn, a Szent Pál katedrálisban viselt Quelques Fleurs, amiben a tubarózsa, a rózsa és a jázmin uralkodott. Az élete utolsó éveiben azonban új illatra váltott: 1995-ben mutatta be a Hermés a 24 Faubourg nevű parfümöt, amit Maurice Roucel álmodott meg. A napsütéses illatban a narancsivirág, az őszibarack, a gardénia és a borostyán uralkodik.

Diana hercegnő: Quelques - Fleurs Forrás: Getty Images
  • Ava Gardner: Creed - Fleurs De The Rose Bulgare

Egy újabb remekmű a nagy múltú Creed család parfümgyárából. Sokak szerint ez a tökéletes rózsás illat. A parfümöt Eleanor Roosevelt, Franklin Roosevelt felesége rendelte meg a Creed családtól, miután az európai nászútjuk során beleszeretett a bódító parfümjeikbe. A First Lady kérése volt a bolgár rózsa, amit a szakértők a zöld teával egészítettek ki. A végeredmény igazi műalkotás lett, amibe több hollywoodi díva is beleszeretett.

Ava Gardner: Creed - Fleurs De The Rose Bulgare Forrás: Getty Images
  • Audrey Hepburn: Givenchy - L'interdit

Hubert de Givenchy kifejezetten Audrey Hepburn számára készítette el 1957-ben ezt az egyszerre friss és virágos illatot. A színésznő állítólag nem szerette volna, ha piacra kerül ez a parfüm, az 1960-as években mégis bemutatták és elérhetővé tették a széles közönség számára is. Nem sokkal később a bájos színésznő új illatra váltott, ami szintén virágos jegyekben bővelkedett, de ezt már tényleg csak neki készítették. Ez volt a Creed család újabb alkotása, a Spring Flower.

Audrey Hepburn: Givenchy - L'interdit Forrás: Getty Images
  • Vivien Leigh: Jean Patou - Joy

Nemcsak Jackie Kennedy esett szerelembe ezzel az illattal, hanem az Elfújta a szél csodás színésznője, Vivien Leigh is. Filmbéli partnere, Clark Gable állítólag minden nap megdicsérte kolléganője illatát, annyira elbűvölte ez a parfüm.

Vivien Leigh: Jean Patou - Joy Forrás: Getty Images
  • Katherine Hepburn: Guerlain - Vol De Nuit

A legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett színésznő (pontosan 4 Oscart nyert) kedvenc parfümje a Guerlain egyik nagy dobása, a Vol De Nuit volt. Nem sokszor fordul elő ilyen, de ez a parfüm egy könyv előtt tiszteleg, mégpedig Antoine de Saint-Exupéry Éjszakai repülés című regénye előtt. A parfüm egy fűszeres-fás, kissé misztikus illat, ami a repülésrajongó Katherine szívét is elrabolta.

Katherine Hepburn: Guerlain - Vol De Nuit Forrás: Getty Images
  • Josephine Baker: Guerlain - Sous Le Vent

Josephine afroamerikai származású francia énekesnő volt, aki a legmagasabb francia katonai érdemrendet is megkapta, a Croix de Guerre háborús keresztet. Jacques Guerlain kifejezetten a számára alkotta meg 1934-ben az akkoriban új trendként kialakuló ciprusi illatot, amiben a tölgymoha, a szárított dohánylevél, a bazsalikom és a tárkony is szerepet kapott.

Josephine Baker: Guerlain - Sous Le Vent Forrás: Getty Images
Lesd el Meghan Markle sminktrükkjeithttp://www.life.hu/trend/20180212-meghan-markle-sminktrukkjeit.htmlMióta kiderült, hogy Harry herceg feleségeként Meghan Markle is a brit királyi család tagja lesz, elképesztő őrület alakult ki az egykori színésznő körül. Mindenki az ő stílusát akarja lemásolni. Ezúttal Meghan szépségtrükkjeibe avatunk be, hogy te is úgy sminkelhess, mint egy leendő hercegné. Trend--A születésnapos Jennifer Aniston szépségtrükkjeihttp://www.life.hu/trend/20180207-a-szuletesnapos-jennifer-aniston-szepsegtrukkjei.htmlJennifer Aniston 49 évesen is csak úgy ragyog. Lesd el a káprázatos színésznő kortalan szépségének titkát! Trend--A legemlékezetesebb ruhaköltemények a Story Gálárólhttp://www.life.hu/trend/20180211-a-legemlekezetesebb-ruhakoltemenyek-a-story-galarol.htmlÉrdekesen alakult az idei Story Gála: botrányos ruha szinte nem is volt, csak néhány kevésbé jól öltözött és egy-két különc sztár, na és persze pár durva dekoltázs törte meg az estélyi ruhások sorát. Mutatjuk a 2018-as gála legemlékezetsebb darabjait! TrendOrigoA Story Gála legdurvább dekoltázsaihttp://www.life.hu/trend/20180211-a-2018as-story-gala-legdurvabb-dekoltazsai.htmlKétségtelen, hogy Sarka Kata és Várkonyi Andrea Story-gálás dekoltázsát nem könnyű felülmúlni, idén is voltak páran, akik megpróbálták. Mutatjuk őket! TrendOrigoMinden, amit a korpásodásról tudni kellhttp://www.life.hu/trend/20180201-a-haj-korpasodas-es-annak-kezelese.htmlElkapni egy rosszalló tekintetet, ahogy valaki a korpát nézi a vállunkon, talán az egyik legkínosabb dolog, ami egy nővel, de akár egy férfival is történhet. A korpásodás első jelére a legtöbben elkezdenek gyakrabban hajat mosni, ami csak fokozza a bajt, így elindul az ördögi kör: még több korpa, még több hajmosás. Lafferton Annamária fodrász szerint pedig a probléma az esetek nagy részében egy kis odafigyeléssel könnyen kezelhető. Trend--Férfiak magassarkúban: XIV. Lajostól Kanye Westen át a kifutókighttp://www.life.hu/trend/20180206-magassarku-ferfi-cipok-kik-es-miert-hordtak.htmlGondoltad volna, hogy néhány évszázaddal ezelőtt a magassarkú nem női viselet volt? Kezdetben a magas rangú férfiak kedvelt kiegészítője volt, a piros sarkakat először XIV. Lajos "védette le". De hogyan került vissza a 20. és 21. században a férfidivatba? Jöjjön egy kis cipőtörténelem! Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.