Stílusjelentés Elizabeth Olsenről! 29 éves lett az Olsen ikrek húga

Elizabeth Olsen Olsen ikrek The Row vörös szőnyeg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma lett 29 éves Elizabeth Olsen, a híres Olsen ikrek, Mary-Kate és Ashley húga. Ami a színészetet illeti, a fiatal lány jócskán lekörözi nővéreit a tehetségével, az ikrek végül a divatszakmában teljesedtek ki: márkájukat Elizabeth is gyakran viseli a vörös szőnyegen, és egyéb prezentációkon is. 

Az ikreknél 3 évvel fiatalabb Elizabeth iskola után rendszeresen eljárt nővérei forgatására, így gyakran bele is került filmjeikbe egy-egy rövid szerep erejéig. Mivel szerette a légkört, ő is elkezdett különböző meghallgatásokra járni, amikor viszont igazán beindult volna a dolog, Elizabeth úgy érezte, hogy minden idejét elveszi azoktól a tevékenységektől, a balettől és a sportoktól, amiket szintén nagyon szeret csinálni. Ekkor úgy döntött, felhagy a színészkedéssel.

Elizabeth Olsen Forrás: AFP/Valerie Macon

Tizenhat éves volt, amikor újra feléledt benne a színészet iránti vágy, amihez nagyban hozzájárult a művészeti iskola és az orosz drámák iránti rajongása. Az orosz irodalom egyébként annyira közel állt hozzá, hogy 2009-ben egy szemesztert Moszkvában, az Art Theatre School-ban töltött. Szintén ebben az évben kapott beugrós szerepet egy Broadway darabban, és ennek kapcsán ismerkedett meg az ügynökével, akivel kezdetben színházi karrierről álmodtak.

Annak ellenére, hogy viszolygott a nagy hírnévtől és a médiától, hiszen nővéreit is nagyon megviselte lelkileg a felhajtás, mégis bekerült a filmszakmába, és már első filmje is jó kritikai visszhangot kaptak. Ez volt a Béke, szerelem és félreértés, illetve a Martha Marcy May Marlene című filmek. Ezután folyamatosan jöttek a kisebb-nagyobb felkérések. Míg nővérei kizárólag vígjátékokban szerepeltek, Elizabeth komolyabb szerepeket kapott. 2013-ban az Öld meg kedveseid című filmben Jack Keruac első feleségét játszotta, aki memoárt írt a beat nemzedékről. 2014-ben jött az első hollywoodi szuperprodukció, a Godzilla, amiben az egyik női főszereplőt alakította, egy évvel később pedig a Bosszúállok második részében is láthattuk. Legutóbbi filmje az Ingrid Goes West volt.

Elizabeth Olsen a Bosszúállókban
Forrás: YouTube

Nemcsak a színészete, a stílusa is különbözök az ikrekétől. Míg nővéreire elsősorban egyfajta újragondolt hobós stílus jellemző, Elizabeth sokszor mutatja meg az elegáns oldalát is. A vörös szőnyegen már nagyon sok oldalát mutatta meg: szereti a nadrágos megoldásokat, de a klasszikus estélyi sem áll tőle távol. Szereti a minimál, nagyon egyszerű ruhákat, de sokszor visel színeket, és néha még mintás darabokat is.

Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6

Az utcai viselete sokkal lazább, testvéreihez hasonlóan ő is szívesen visel például kalapot. Míg ez a laza, kissé hobós stílus is tökéletesen fekszik neki, az ultramagas piros cipővel megkomponált dögös outfit is ugyanolyan természetesen áll rajta. Utóbbi szerelést egyébként egy Gucci show-ra vette fel.

Elizabeth Olsen utcai viseletben is stílusos Forrás: Getty Images

Gyakran előfordul, hogy Elizabeth testvérei márkájában, azaz a The Rowban jelenik meg egy-egy eseményen. Ezt viselte például Cannes-ban 2016-ban, de a Bosszúállok New York-i premierjén is.

Az Olsen lány Cannes-ban (balra) és a Bosszúállok New York-i premierjén (jobbra) Forrás: Getty Images

A vörös szőnyegen kívül is szívesen viseli nővérei kreációit, például egy-egy tévéfelvétel alkalmával. A monokróm outfitben Los Angelesben, a nude-os, narancsos szettben pedig New Yorkban fotózták le.

Elizabeth a nővérei által tervezett szettekben Forrás: Northfoto

A The Row egyébként egy igencsak elismert márka lett: A Wall Street Journal 2012-ben a "Innovator of the Year: Fashion" kategóriában ítélt nekik díjat, illetve a Council of Fashion Designers of America többször is díjazta őket: az év legjobb tervezőinek és legjobb kiegészítő tervezőinek járó elismerését is megkapták már.

Az Olsen testvérek Forrás: Getty Images

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.