Éld át életed legjobb szaunázását

Forrás: Shutterstock -
szauna feltöltődés lukácsest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha már igazán unod a telet, a hideget és a szürkeséget, akkor ne is gondolkodj tovább: neked egy kiadós szaunázásra van szükséged, hogy testileg és lelkileg is feltöltődhess!

Nem véletlen, hogy a szaunázás a skandináv országokban alakult ki és terjedt el, ahol elképesztően hosszú és hideg a tél: ők évszázadokkal ezelőtt is jól tudták, hogy kell ez ellen védekezni. A szauna nemcsak, hogy átmelegítette őket, de fel is frissített, regenerált, és a betegségeket is távol tartotta.

Legyél egészséges!

Még nem tudjuk pontosan, hogy mi a tényleges magyarázat arra, hogy a szaunázás megvéd a fertőző betegségektől, de statisztikai módszerekkel végzett kutatások bizonyítják, hogy a rendszeresen szaunázók valóban kisebb eséllyel betegszenek meg a hideg időszakban. Szaunázás során (újra) felmelegszik a testünk külső része, élénkül a vérkeringés, a nyirokkeringés, javul az anyagcsere, a sejtek éltető oxigénhez és tápanyaghoz jutnak, valamint megszabadulhatnak a káros salakanyagoktól. A meleg szauna után a rövid megmerítkezés a hideg fürdőben tovább fokozza az immunerősítő hatást. A rendszeresen szaunázók vérnyomása és pulzusa stabilabb, jobban alszanak és jobb az állóképességük.

A szaunázás megvéd a fertőző betegségektől Forrás: Shutterstock

Méregteleníts!

Mivel a szauna által kibocsátott hő hatására erős verejtékezés kezdődik, a káros anyagok gyorsabban tudnak távozni a szervezetből. De a méreganyagok nem csak az izzadással ürülnek a szervezetből: a veséken keresztül is fokozottabb ilyenkor az anyagcsere. A szaunázás előtt érdemes sok folyadékot inni, ezzel ugyanis fokozhatod a méregtelenítést. Közben viszont már nem ajánlott inni, mert azzal pont a salaktalanítás ellen dolgoznál. Kimutatták ugyanis, hogy a fokozott izzadás a szaunában bizonyos mértékig a vér sűrűbbé válásához vezet, amit a szervezet úgy kompenzál, hogy vizet von el a test szöveteiből a vér számára. A víz és a salakanyagok elvonása viszont megszűnik, ha a vér a vízpótlást a bélből, vagyis az elfogyasztott folyadékból nyeri.

Fokozd az élvezetet!

A hagyományos szaunázásnál sokkal intenzívebb élményt nyújt a szaunaprogram, amit szakképzett szaunamesterek vezetnek le. A 15 perces program olyan impulzusokkal tölt fel, amitől új emberként fogsz kilépni a kabinból. A szaunamester tökéletesen kézben tartja és irányítja a negyedórás program minden másodpercét. Ő felel a páratartalomért, a hőfokért, az illatokért és ezek kellemes összhangjáért. Nem véletlen, hogy a szaunaorgazmust emlegetik ezen programok kapcsán. A szó azt az érzést takarja, amikor a szaunamester a törülközőjével felkavarja a szauna melegét, aminek a hatására kellemesen megborzong az ember, és elönt minket az endorfin.

Éld át a szaunaorgazmus páratlan élményét! Forrás: Shutterstock

Irány a szauna!

Ha te is szívesen elűznéd a stresszt, ha szeretnél felfrissülni, ha szeretnéd átmelegíteni minden egyes porcikádat, ha átmosnád a tüdődet kellemes illóolajokkal, vagy az immunrendszeredet erősítenéd, akkor neked is szaunázásra van szükséged. A sok-sok pozitív fizikai hatás mellett olyan relaxációs élményt is nyújt, hogy a szaunából kilépve azt fogod érezni, mintha egy az egyben kicseréltek volna.

Szent Lukács est

Éjszakai fürdőzés és kellemes kikapcsolódás, színes és változatos szaunaprogramokkal február 23-án, illetve március 9-én és 23-án a Szent Lukács Gyógyfürdőben. A rendezvény minden meghirdetett este 20:00 órától 02:00 óráig tart. A medencék és szaunák 01:45-ig vannak nyitva. A szaunaprogramok 21:00 órától 01:00 óráig óránként kerülnek megrendezésre, a wellness szaunában és a termál gőzben 22:00 órától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.