Smink nélkül is törekedjünk rá, hogy mindig jól ápolt és érzékien puha legyen az ajkunk. Egy jól megválasztott rúzs viszont ünnepi pompával ruházza fel az ajkainkat. A csábítás második legfontosabb kelléke: tökéletes kiegészítő ékszere és hírvivője érzelmeinknek.

Ajkaid ápolását mindig az ajakradírozással kezdd: ez eltávolítja az elhalt hámsejteket és az ajkak újjászületnek. Ezután gazdagon kényeztesd ajakápolóval. Érdemes olyan összetételű terméket választani, amiben van E-vitamin, fényvédő és vízmegkötő tulajdonságú ápoló hatóanyagok. 2-3 perc elteltével itasd le a felesleget egy papírzsebkendő segítségével. Még mielőtt bármi is történne, ezt követően masszírozz ajakprimert az ajak érzékeny felületére. Ujjaddal egyszerűen paskold a bőrbe, ami ettől érezhetően egységes, sima felületté alakul. A primer nagyon hasznos termék: meggátolja, hogy az ajak finom kis barázdáiba tovafusson a rúzs, valamint feltölti az egyenetlenségeket. Ezzel tökéletesen puha, selymes tapintású és kinézetű már a „vászon”.

Rúzsozz úgy, mint egy profi!Forrás: Shutterstock

Ezután a rúzs színével harmonizáló árnyalatú kontúr ceruzával folytasd az ajakformázást. A kupidóív, vagy ha jobban tetszik az ajak közepén a V-betű kialakítása az első lépés. Jelöld meg a kívánt magasságot, majd kövesd le az ajak eredeti formáját az ajakszegletig. Alul is az ajak közepét jelöld ki először és az ajakszegletig húzd a vonalat. Majd a kontúrszéltől haladva, satírozd az ajak egészét alul-felül a ceruzával. Ez tökéletes, precíz alapot biztosít a rúzsnak.

Végül a rúzzsal töltsd fel az ajkakat: az ajak belső felétől haladva kifelé, mert így a lehető legtökéletesebben tudod megtartani az ajak szép kontúrját. Ami a textúrát illeti, próbáld ki az intenzív pigmentekben gazdag, bársonyosan puha, matt hatású ajakrúzsokat: én imádom őket!