A rusztikus és az ipari lakberendezési stílust, általában két teljesen ellentétes pólusként szoktuk számon tartani. Az egyik meleg, otthonos, a másik rideg és fémes. Nehéz belegondolni abba, hogy ezeket lehet keverni, de meglepő módon remekül kiegészítik egymást. 

A modern otthonok szeretnek játszani a hideg-meleg kombinációjával, erre pedig a rusztikus és az ipari dizájn kiválóan alkalmas. Ez a fajta kontraszt - fém és fa, világos és sötét - tökéletes harmóniát képes teremteni. Erre a fajta fúzióra hoztunk most két példát, hogy lásd, ez sem lehetetlen.

Ipari enteriőrbe oltott rusztikusság  

Az első házban a fekete és szürke a két uralkodó szín. Az anyaghasználat tekintetében is inkább az ipari vonalat erősíti; fém, vas, beton, acél.

Forrás: behance.net/seinov

Az erőteljes, néhol durva és szögletes vonalvezetés, az elnagyolt vakolat, a látható vezetékek, a gyárépületekből ismert kiegészítők mellett azonban több, rusztikus elemet is találunk, ami kellően lágyítja a teret.

Forrás: behance.net/seinov

A hálóban található fonott kosarak és lámpabúrák a fa étkezőasztal mellett, a nappali szobasarok szinte teljes egészében a rusztikus vonalat követi.

Forrás: behance.net/seinov
Forrás: behance.net/seinov

Színeiben ugyan remekül illeszkedik az ipari stílushoz, anyaghasználatban és benyomásban azonban távol áll tőle. A helyiség ezen részének éke, a fából készült, szépen díszített dohányzóasztalka szekció.

Forrás: behance.net/seinov

 

Forrás: behance.net/seinov

 Rusztikus otthon, ipari elemekkel fűszerezve  

Ez a lakás az előzővel szemben inkább a hagyományos, természetközeli stílust, azaz a rusztikust helyezi előtérbe. A színek melegebbek, bár a visszafogottság megmaradt.

Forrás: ologovo.by

A csupasz fagerendák egyfajta kellemes keretet adnak a térnek, míg a kanapén lévő mintás díszpárnák üdeséggel töltik meg a helyiséget, csakúgy, mint a fatörzsasztalkák és a szőrmeszőnyegek.

Forrás: ologovo.by
Forrás: ologovo.by

A magas fényű fehér padló megnyitja, a betonfalak azonban egyben tartják a szobát. Az ipari elemek lágyan épülnek be, nem veszik át az uralmat sehol sem.

Forrás: ologovo.by

 

Forrás: ologovo.by

Az étkező-konyha részben például a geometrikus, csupasz fémcsillár és az alumínium betétek remekül illenek az egyébként rusztikus berendezéshez. Ez a fajta illeszkedés jellemzi a ház többi részét is.

Forrás: ologovo.by
Forrás: ologovo.by

Mindkét enteriőr csodás lenne magában, de azzal, hogy egy ellentétes stílust is önmagukba engedtek, hangsúlyosabbá és érdekesebbé váltak.