Színpszichológia, avagy így használd a szürkét a lakberendezésben

szürke szín lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lakásban szeretjük a fa különböző típusait, a barnát, a fehéret, a lágy tónusokat, mivel melegséget és fényt sugallnak. A szürkével már óvatosabban bánunk, de most bebizonyítjuk, hogy ennek a kevésbé méltatott színnek igenis van helye a lakásodban!

A szürke olyan szín, melyet leginkább az ipari környezethez kapcsolunk, de akkor se vegye el a kedved tőle, ha ez a stílus nem áll hozzád közel. Ha a szürkére nézünk, olyan színt látunk, amely se nem fekete, se nem fehér. Egyfajta köztesség, mely egyszerre hordozza magában a sötét és világos egységeket, de pont ettől válik olyan vonzóvá.

Forrás: Press Loft

A szürkét gyakran negatívnak tartják, de az elmúlt években elkezdődött ennek a bélyegnek a levetkőzése.

A szürke az egyetlen szín, amely nem rendelkezik se pozitív, se negatív pszichológiai tulajdonsággal. A szürke átlátszóvá tesz, így remekül mutat egy helyiség alapszíneként. Árnyalataival játszva kiemelhetsz, vagy épp elrejthetsz részleteket, valamint remekül mutat a design színterén pár apró – akár rikító – szín is.

Forrás: Press Loft

Azt mondják, azok a színek, amiket az otthonunkban használunk, az aktuális lelkiállapotunkat tükrözik. A szürke a védelem, a biztonság és a magánszféra iránti vágyat jelzi. Így inkább a nyugodtabb életvitelt követők számára ajánlott, különösképpen az introvertáltak érzik benne jól magukat. Ám a hevesebb természetű embereknek is kiváló választás, mivel semleges jellege lecsillapíthatja az indulatokat – bár ez nem jelenthető ki kategorikusan.

Használd tehát bátran a szürkét a lakásod bármelyik helyiségében, és élvezd a semlegességet.

1. Függöny - KIKA 1999 Ft 2. Szőnyeg - KIKA 59 900 Ft 3. Székpárna - IKEA 995 Ft 4. Mennyezeti lámpa - Amoch Design 98 300 Ft 5. Díszpárna - Jysk 4990 Ft 6. Illatosított gyertya - IKEA 2290 Ft 7. TV-asztal - Jysk 19 900 Ft 8. Fotelágy - IKEA 44 990 Ft Forrás: Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.