A vörös szőnyeg nemcsak a csillogásról szól, sokszor olyan apróságok is napvilágra kerülnek a kamerák kereszttüzében, mint az eltorzult lábfejek, amelyek bizony nem is ritkák Hollywoodban. Mutatjuk a legijesztőbbeket!

Nem is csoda, hogy a legcsúnyább lábfejekkel a magassarkúk iránt különös vonzalmat tanúsító sztárok rendelkeznek. Victoria Beckham állítása szerint gondolkodni sem tud lapos cipőben, és ennek meg is látszik az eredménye. Nagyujja már alaposan eldeformálódott: szép kis bütyök alakult ki rajta.

Victoria Beckham lábfején meglátszik, hogy szinte állandóan magassarkút viselForrás: AFP

A bütyköknek a csodás modell, Naomi Campbell is jó ismerője, és ez minden szandálban meg is látszik. 

A bütykök Naomi Campbellt sem kímélikForrás: AFP

Ki másnak lenne még eltorzult lábfeje, mint a magassarkúk királynőjének, Sarah Jessica Parkernek? A színésznő a hegyesorrú cipők nagy kedvelője: természetesen ez az a fazon, ami a legrosszabb hatással van a lábakra. Nem is véletlen, hogy SJP soha nem visel olyan szandált, amiben jól látszana az egész lábfeje, de a kalapácsujjait már ő is megmutatta. 

Sarah Jessica Parker igyekszik takargatni a bütykét, ám a kalapács lábujjait nem tudja elrejteniForrás: AFP

Számunkra nagy meglepetés ezen a listán, hiszen Katie Holmes a hétköznapokban abszolút a lazább viseletek híve, mégis neki is látványosan deformálódtak a lábujjai.

Katie Holmes lábujjai is látványosan deformálódtakForrás: Getty Images

Vannak olyan sztárok, akiknek alapvetően ugyan nincs túlságosan nagy esztétikai probléma a lábfejükkel, de sikerült olyan cipőt választaniuk, amiben eltorzult. Tipikus példája ennek a kisujj kikandikálása, ami valljuk be, nevetséges látványt kelt. Így járt nem is olyan régen Britney Spears, de egyik kedvenc színésznőnk, Julianne Moore is áldozatául esett már ilyenképpen egy vörös szőnyegre választott szandálnak. 

Britney Spears és Julianne Moore lábujjai a rossz cipőválasztás miatt torzult elForrás: Northfoto

Kim Kardashiannak sincs alapvetően eldeformálódott lábfeje, de láttuk már olyan cipőben, ami bizony nagyon csúnyán állt a lábán. Még kismamaként viselte ezt a kényelmetlen fazont, ami feldagadt lábán borzalmasan állt: nézni is fáj. 

Kim Kardashian lábfejére fáj még ránézni isForrás: Northfoto
Mit tehetsz?
Ne hordj mindig magas sarkút!
Sokan például a munkájuk miatt nem tudják elkerülni a magas sarkú használatát, de akkor is érdemes néhány apróságot megfogadni. A magas sarkú ne mindig tűsarkú és hegyes orrú legyen. Válassz más fazonokat is, kerekebb orrút, és esetleg platformosat, ami kevesebb súlyt rak a talppárnára. Ha van rá lehetőséged, hordj magadnál laposabb cipőt, és amikor tudod, cseréld le rá a magasat.

Használj talpbetétet!
Ha komoly a probléma, érdemes ortopéd orvost felkeresni, ő ugyanis vényre is tud felírni különböző talpbetéteket, amivel korrigálni lehet egyes deformitásokat. De a komfortra kihegyezett betéteket is érdemes kipróbálni a lábfájósoknak.

Egy kis extra kényeztetésre is szükség van
A lábunk az egész testünk tartásáért felel. Ráadásul néha kényelmetlen cipőkbe szorítjuk őket össze, vagy órákig szenvedünk a talp fájdalmai miatt. Éppen ezért nem árt néha egy kis extra törődés! Olvasd el háromlépéses, bőrpuhításból, radírozásból és hidratálásból álló kényeztető tippjeinket.