Vérbeli előadóművész, különc, lázadó, egyszóval Lady Gaga. Róla lesz most szó, hiszen ma ünnepli 32. születésnapját, ezzel együtt első albumának 10. évfordulóját. Bizony, az énekesnő immáron 10 éve éli mindennapjait rajongói figyelő tekintete előtt, akik nemcsak zenéje miatt, de egyedi, feltűnő, a színpadiasságot és drámaiságot, sőt a mondanivalót sem nélkülöző stílusa miatt is imádják. Ezúttal a legextrémebb outfitjeit szedtük össze: isten éltessen Lady Gaga!

 • Első lemeze, a The Fame 2008 augusztusában jött ki a Poker Face-szel és a Paparazzival. Aztán 2009-ben máris jött a még nagyobb durranás: a The Fame Monster lemez, és a Bad Romance, az Alejandro és a Telephone, velük a feledhetetlen videóklipek. A fellépései, koncertjei is meglehetősen eseménydúsak voltak: Gaga művérrel sem félt bemocskolni magát, ha a mondanivaló súlyozásáról volt szó.
MTV Video Music AwardsForrás: FilmMagic/2009 Jeff Kravitz/Jeff Kravitz
 • A 2009-es MTV Video Music Awardson egy Alexander McQueen darabban vette át díjait, amihez a Hous of Gaga csapat tervezett az énekesnőre oly jellemző fejdíszt. A House of Gaga az énekesnő kreatív háttércsapata, akik minden furcsa, eszement és sokkoló elképzelését megtervezték számára.
2009 MTV Video Music AwardsForrás: Getty Images/2009 Getty Images/Christopher Polk
 • Meglehetősen korán, már 2009-ben megkapta Gaga az első díjat, ami stílusát díjazta az Accessories Council Excellence Awardson. A gálán sem hazudtolta meg magát: Erickson Beamon csipkefejdíszben, John Galliano cipőben és Marc Jacobs ruhában jelent meg. 
ACE AwardsForrás: Getty Images for The Accessories/2009 Getty Images/Dimitrios Kambouris
 • Ebben az évben Lady Gaga II. Erzsébettel is találkozott. Kíváncsian várták, hogy az eseményre vajon konzervatívabb szerelést választ-e Gaga. A válasz: nem. A piros latex ruhát Atsuko Kudo tervezte, és két héten át hét ember dolgozott rajta.
II. ErzsébettelForrás: Getty Images/2009 Anwar Hussein/Anwar Hussein
 • 2010-ben a Grammy-gálára maga Giorgio Armani tervezte meg Lady Gaga ruháit. "Ő egy modern divat fenomén" - nyilatkozta Gagáról a tervező. A fejdíszt Philip Treacy Armani Privé számára készített kollekcióból választotta ki az énekesnő.
GrammyForrás: FilmMagic/2010 Jon Kopaloff/Jon Kopaloff
GrammyForrás: WireImage/2010 Kevin Mazur/Kevin Mazur
 • A 2010-es Brit Awardson Francesco Scognamiglio ruhájában jelent meg, és a csipke fejdísz sem maradt el, ami egy újabb Philip Treacy alkotás. 
Brit AwardsForrás: Getty Images/2010 Getty Images/Ian Gavan
 • Ezekben az években Lady Gaga a kisebb vörös szőnyeges eseményekre is mindig látványos outfitben érkezett. 2010-ben a MAC Viva Glam launch eventen újfent fejdíszben és csipkeoverálban jelent meg.
MAC VIVA GLAMForrás: WireImage/2010 Jon Furniss/Jon Furniss
 • Talán mindközül a leghíresebb outfitje a húsruha, amit 2010-ben at MTV Video Music Awards-on viselt. A ruhát Franc Fernandez tervezte, és Nicola Formichetti alkotta meg az énekesnő kérésére. „Ha nem állunk ki azért, amiben hiszünk, ha nem harcolunk a jogainkért, hamarosan épp annyi jogunk lesz, mint a húsnak a csontjainkon" - mondta Gaga, amikor a különös ruha mondanivalójáról kérdezték. 
MTV Video Music AwardsForrás: FilmMagic/2010 Jon Kopaloff/Jon Kopaloff
 • Ezen a gálán viselte azt a típusú Alexander McQueen cipőt is, ami utána még sokszor volt látható a lábán, és a klipekben is viselte őket.
MTV Video Music AwardsForrás: WireImage/2010 Kevin Mazur/Kevin Mazur
 • 2011-ben újabb díjat zsebelt be Gaga: a CFDA (Council of Fashion Designers of America) őt szavazta meg divatikonnak. Ebben az évben kezdte el hordani az énekesnő a szintén ikonikussá vált óriási talppal, sarok nélkül megtervezett cipőket. Ezen az eseményen például egy Thierry Mugler által megálmodott darabot viselt.
CFDA Fashion AwardsForrás: WireImage/2011 WireImage/Jamie Mccarthy
 • Tényleg imádta ezt a fazont, rengetegféle színben, és annál is több outfittel láthattuk a lábán. Íme, a szintén sokat hordott piros darab.  
New YorkbanForrás: WireImage/2011 James Devaney/James Devaney
 • Egy évvel a húsruha után újfent meglepetést okozott az MTV VMA-n. Ezúttal is jelmezszerű outfitet viselt, de más stílust hozott, mint korábban. A Born this Way című lemezért és a Judas című számért összesen négy díjat kapott, amit férfi alteregójaként, azaz Jo Calderone-ként vett át.
MTV Video Music AwardsForrás: WireImage/2011 Steve Granitz/Steve Granitz

További képekért lapozz a következő oldalra!