Salvatore Ferragamo nevét valószínűleg nem kell bemutatni. A híres olasz divattervező legkisebb fia viszont sokak számára még ismeretlen lehet, pedig a divatcég működtetése mellett más izgalmas területen is sikereket ért el, például az ingatlanpiacon: Massimo Ferragamo a Rosewood Castiglion del Bosco üdülőbirodalom megálmodója és tulajdonosa. 

2004-ben az Unesco a Világörökség részének nyilvánította a Val d'Orcia nevű területet, amelyen a Rosewood Castiglion del Bosco felépült. Erős történelmi kötelékek vezetnek a birtokról a múltba, ugyanis etruszk kincseket is találtak a munkálatok során, a terület ráadásul az ősi zarándokút, a Via Francigena mellett helyezkedik el, ami a franciaországi Canterburytől Rómába vezet. 

Toszkán életérzés Val d'Orcia területénForrás: rosewoodhotels.com

A 800 éves birtok felújítása során a múlt kincseinek megőrzése, a toszkán táj inspirálta építészet és népművészet fennmaradása elsődleges cél volt. A mélyen gyökerező, régi toszkán életmód harmonikus eszméjét képviselik a Castiglion del Bosco épületei, a konyhája, a borászata és a hagyományos kézműves elemek. Ennek a történelmi tiszteletadásnak, a kultúrába való bepillantásnak és a toszkán táj természeti csodáinak bárki részese lehet, a birtokon ugyanis megannyi szálláshely várja a vendégeket.

Káprázatos szálláshelyek várják a vendékeketForrás: rosewoodhotels.com

A Massimo és felesége, Chiara Ferragamo által alapított üdülőhely nem kevesebb, mint 5000 hektáros (50 millió négyzetméter) területen fekszik. A 800 éves birtok része egy ősi várrom, egy középkori templom és a Borgo, egy történelmi falu, ami jelenleg az üdülőkomplexum szíve. A Castiglion del Bosco kulináris úti célnak sem utolsó, ugyanis pincészete, két étterme, organikus zöldségeskertje és főzőiskolája is van. A szabadidős tevékenységek részeként egy 18 lyukból álló golfpálya és gyógyfürdő is található a területen. 

A Rosewood Castiglion del Bosco luxushotelekForrás: rosewoodhotels.com

A Borgo 23 lakosztállyal várja a vendégeket. Antik bútorok, kézműves alkotások, fagerendák, hangulatos díszítőelemek teszik ellenállhatatlanná ezeket a lakosztályokat, természetesen mindez modern kényelemmel és technológiával fűszerezve. A teraszok, pergolák és a festői kilátás már csak hab a tortán.  

A Rosewood Castiglion del Bosco lakosztályaiForrás: rosewoodhotels.com

Az 5000 hektáros területen 17. és 18. századi parasztházakból felújított luxusvillák is elférnek. A 11 darab renovált épületre szintén az elegáns belső a jellemző, amit régiségekkel, egyedi bútorokkal tettek stílusossá. A két és hat hálószobás villák mindegyike saját fűtött medencével rendelkezik, néhányuk házimozit, saját teniszpályát is kínál.