Tízből kilenc magyar nő változtatna a testén: innen szeretnének fogyni

has comb bikiniszezon fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 18-59 éves magyar nők fele elégedetlen az alakjával, és tízből kilenc nő érzi úgy, hogy változtatna valamit az alakján. A fogyni akarók 71 százaléka a hasukból, 53 százaléka a combjukból szeretne lefaragni.

A magyar nők 92 százaléka szeretne változtatni valamit a testén, alakján – derül ki az NRC piackutató cég és az Intheline karcsúsító krém friss, reprezentatív felméréséből, amelyet 503 fő (18-59 éves magyarországi nők) bevonásával készítettek. A válaszadók 21 százaléka egyáltalán nem elégedett az alakjával, 30 százalékuk inkább nem elégedett, míg 41 százalék inkább elégedett, de azért változtatna egy-két dolgon a testén. Mindössze a megkérdezett hölgyek 8 százaléka elégedett tökéletesen a testével, alakjával, ők azok, akik semmin nem változtatnának.

A hasukkal és a combjukkal elégedetlenek a magyar nők Forrás: Thinkstock

A kutatás nem meglepő eredménye, hogy akik szívesen változtatnának az alakjukon, nagyrészt fogyni (is) szeretnének - 87 százalék válaszolta ezt közülük. Akik fogyni szeretnének, jellemzően nem csak egy testrészükön karcsúsítanának. A legtöbben (71 százalék) a hasukból szeretnének lefaragni, a második legnépszerűbb terület a combok (53 százalék), a harmadik a csípő (42 százalék). Míg 33 százalék a fenekéből, 22 százalék a tokájából, 19 százalék a felkarjából, 7 százalék a melléből és megint 7 az arcából fogyna. Valamint 14 százalék szeretne általánosságban fogyni, azaz kicsit mindenhonnan.

A kutatás rávilágított arra, hogy rengetegen vannak azok, akik úgy gondolják probléma van az alakjukkal. Ez különösen a nyári időszakban vezethet önbizalomhiányhoz, sokan ilyenkor kampányszerűen egészséges táplálkozásba, mozgásba kezdenek, ám az utolsó pillanatos fellángolások ritkán járnak látványos eredménnyel, ha nem adunk időt magunknak a változásra.

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, hogy ők hogyan tartják magukat formában? Vasárnap délután 16.00-kor minden kiderül: nézd az Ez Zsír! magazint a LifeTV-n Sarka Katával!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.