Nyugta nélkül is kérhetik az ingyenest szervizt azok, akik 2018. január 1. előtt vásároltak ELDSLÅGA gázfőzőlapot az IKEA-ban, hiszen emberi mulasztás miatt a nagyteljesítményű égő szén-monoxid kibocsátása meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket.

Visszahívja az IKEA az ELDSLÅGA névre hallgató gázfőzőlapot, amelyre emberi mulasztás miatt nem a megfelelő gázbefecskendező került a készülék gyors és nagyteljesítményű gázégőjébe. Így a szén-monoxid kibocsátás meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket. Tűz- és robbanásveszély kockázata azonban nem nagyobb a megengedettnél. Az üzletlánc eddig még nem értesült semmilyen ezzel kapcsoaltos balesetről.

A gázfőzőlap nagy teljesítményű nem szabad használni a javításigForrás: CafePR

"Arra kérjük vásárlóinkat, hogy akik 2018. január 1-je előtt vásárolták az ELDSLÅGA gázfőzőlapot, mostantól semmiképpen ne használják a jobb oldalon, felül elhelyezett gyors és nagyteljesítményű égőt mindaddig, amíg a szervizelést el nem végezzük a készüléken. Az összes többi égő biztonságosan használható. A probléma megoldása érdekében arra kérjük az érintett vásárlóinkat, hogy lépjenek kapcsolatba az IKEA vevőszolgálati munkatársaival a (+36)-1-460-31-60-as telefonszámon, a szervizelés időpontjáról történő egyeztetés céljából. A vásárlást igazoló nyugta bemutatása nem szükséges. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a várakozási idő a lehető legrövidebb legyen" - írja közleményében az IKEA.

Az érintett terméket Magyaroszágon kívül még Svédországban, Norvégiában, Dániában, Finnországban, Izlandon, a Cseh Köztársaságban, Horvátországban, Litvániában, Szerbiában, Oroszországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Olaszországban, Portugáliában, Ausztriában, Németországban, Belgiumban és Franciaországban is árusítják.