Gázfőzőlapokat hív vissza az IKEA szén-monoxid kibocsátás miatt

gázfőzőlap termékvisszahívás emberi mulasztás Ikea termék szén-monoxid
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyugta nélkül is kérhetik az ingyenest szervizt azok, akik 2018. január 1. előtt vásároltak ELDSLÅGA gázfőzőlapot az IKEA-ban, hiszen emberi mulasztás miatt a nagyteljesítményű égő szén-monoxid kibocsátása meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket.

Visszahívja az IKEA az ELDSLÅGA névre hallgató gázfőzőlapot, amelyre emberi mulasztás miatt nem a megfelelő gázbefecskendező került a készülék gyors és nagyteljesítményű gázégőjébe. Így a szén-monoxid kibocsátás meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket. Tűz- és robbanásveszély kockázata azonban nem nagyobb a megengedettnél. Az üzletlánc eddig még nem értesült semmilyen ezzel kapcsoaltos balesetről.

A gázfőzőlap nagy teljesítményű nem szabad használni a javításig Forrás: CafePR

"Arra kérjük vásárlóinkat, hogy akik 2018. január 1-je előtt vásárolták az ELDSLÅGA gázfőzőlapot, mostantól semmiképpen ne használják a jobb oldalon, felül elhelyezett gyors és nagyteljesítményű égőt mindaddig, amíg a szervizelést el nem végezzük a készüléken. Az összes többi égő biztonságosan használható. A probléma megoldása érdekében arra kérjük az érintett vásárlóinkat, hogy lépjenek kapcsolatba az IKEA vevőszolgálati munkatársaival a (+36)-1-460-31-60-as telefonszámon, a szervizelés időpontjáról történő egyeztetés céljából. A vásárlást igazoló nyugta bemutatása nem szükséges. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a várakozási idő a lehető legrövidebb legyen" - írja közleményében az IKEA.

Az érintett terméket Magyaroszágon kívül még Svédországban, Norvégiában, Dániában, Finnországban, Izlandon, a Cseh Köztársaságban, Horvátországban, Litvániában, Szerbiában, Oroszországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Olaszországban, Portugáliában, Ausztriában, Németországban, Belgiumban és Franciaországban is árusítják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.